BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
PRO +4
Klimcourgette ‘Ola Escaladora’

Klimcourgette ‘Ola Escaladora’

Cucurbita pepo

1356

Klimcourgette 'Ola Escaladora' produceert de hele zomer lang donkergroene vruchten die lekker smaken. Geschikt als hekwerk of langs de muren van een stadstuin. De plant houdt van zon. Eén zakje is voor circa 3m2, en de plantafstand bedraagt 60x60 cm.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

€ 2,99
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf € 30,-
Productbeschrijving

Klimcourgette ‘Ola Escaladora’ groeit gemakkelijk omhoog langs gaas of hekwerk. Deze klimcourgette is onder andere geschikt voor kleinere, ommuurde moestuinen, zoals bijvoorbeeld stadstuinen, maar past natuurlijk ook heel mooi in een 'normale' moestuin langs een hekwerk. Of plant deze courgette bijvoorbeeld als volggewas, tegen het hek van de vroege peulen, doperwten of kapucijners.

De lange ranken, die een lengte van wel 5 meter kunnen bereiken, moeten regelmatig opgebonden worden, zodat de plant omhoog kan groeien. Deze klimcourgette produceert de hele zomer lang smakelijke, donkergroene vruchten van circa 20 cm, mits de courgettes regelmatig geoogst worden. 'Ola Escaladora' heeft een fraaie zilvertekening in het blad. Als meeldauw optreedt is dit vaak pas laat in het seizoen. De plant komt het beste tot zijn recht op een zonnige standplaats.

Voorzaaien kan voor teelt in een kas al in april. Voor een teelt in de vollegrond kan er voorgezaaid worden in mei. Uitplanten kan zodra er drie blaadjes zich hebben ontwikkeld. De planten groeien op iedere goed bemeste grond en staan het liefst uit de wind. Na het voorzaaien de grond niet te nat maken. Oogst de vruchten bij een lengte van ca. 15-20 cm. De planten zijn niet bestand tegen nachtvorst.

Extra informatie
Standplaats    :   Zon/halfschaduw
Zaadtype    :   Zaadvast ras
Zaadgewicht (indicatie)    :   8 zaden per gram
Plantafstand    :   60x60 cm
Groeiwijze    :   Rankend type
EAN-code    :   8717202605873
Formaat zakje    :   75x123 mm
Inhoud zakje    :   10 zaden (voor min. 3 m2)
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh