BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 11616 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
+2
Klimcourgette ‘Ola Escaladora’

Klimcourgette ‘Ola Escaladora’

Cucurbita pepo

1356

Klimcourgette 'Ola Escaladora' produceert de hele zomer lang donkergroene vruchten die lekker smaken. Geschikt als hekwerk of langs de muren van een stadstuin. De plant houdt van zon. Eén zakje is voor circa 3m2, en de plantafstand bedraagt 60x60 cm.

Lees volledige productomschrijving

Aantal

Verpakking

Selecteer een eenheid
verwacht december 2021
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf €20,-
Productbeschrijving

Klimcourgette ‘Ola Escaladora’ groeit gemakkelijk omhoog langs gaas of hekwerk. Deze klimcourgette is onder andere geschikt voor kleinere, ommuurde moestuinen, zoals bijvoorbeeld stadstuinen, maar past natuurlijk ook heel mooi in een 'normale' moestuin langs een hekwerk. Of plant deze courgette bijvoorbeeld als volggewas, tegen het hek van de vroege peulen, doperwten of kapucijners.

De lange ranken, die een lengte van wel 5 meter kunnen bereiken, moeten regelmatig opgebonden worden, zodat de plant omhoog kan groeien. Deze klimcourgette produceert de hele zomer lang smakelijke, donkergroene vruchten van circa 20 cm, mits de courgettes regelmatig geoogst worden. 'Ola Escaladora' heeft een fraaie zilvertekening in het blad. Als meeldauw optreedt is dit vaak pas laat in het seizoen. De plant komt het beste tot zijn recht op een zonnige standplaats.

Voorzaaien kan voor teelt in een kas al in april. Voor een teelt in de vollegrond kan er voorgezaaid worden in mei. Uitplanten kan zodra er drie blaadjes zich hebben ontwikkeld. De planten groeien op iedere goed bemeste grond en staan het liefst uit de wind. Na het voorzaaien de grond niet te nat maken. Oogst de vruchten bij een lengte van ca. 15-20 cm. De planten zijn niet bestand tegen nachtvorst.

Zaai instructies
Inhoud kleinverpakking    :   10 zaden (voor min. 3 m2)
Gewicht zaden    :   8 zaden per gram
Plantafstand    :   60x60 cm
Standplaats    :   zon-halfschaduw
Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 11616 reviews
Kiyoh