Geachte klant, wegens grote drukte is de levertijd binnen Nederland 3-4 werkdagen.  > Lees dit eerst

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Knolselderij oogsten

Knolselderij heeft veel tijd nodig om een knol te ontwikkelen en heeft een flinke doorgroei tot diep in de herfst. De maand oktober is de ideale tijd om knolselderij te oogsten. De knolselderij 'Roem van Zwijndrecht' is misschien wel de knolselderij die jij wilt oogsten deze maand. Met knolselderij ben je in ieder geval goed voorbereid voor de winterse kost. Wij leggen je graag meer uit over de oogst.

Om knolselderij te oogsten, moet je de knol in zijn geheel uit de grond trekken. Snijd vervolgens overtollige wortels van de knol. Knolselderij kan niet tegen vorst, dus oogst alle knollen vòòr een eventuele vorstperiode. Door het loof meteen van de knol af te knippen, voorkom je dat hij zacht wordt. Je kunt de grootste knollen het beste als eerst opeten, omdat je deze minder goed kunt bewaren dan kleinere knollen.

Bewaren

Er zijn verschillende manieren om de knolselderij te bewaren voor een ander moment. Zo kun je ervoor kiezen om de knollen schoon te maken (raspen), en ze vervolgens in kleine stukjes te hakken. Je kunt ze dan rauw in een goed afgesloten zakje in de diepvries bewaren. Op deze manier kun je jouw vers geoogste knolselderij een jaar lang bewaren. Ook gegaarde knolselderij is op deze manier een jaar lang te bewaren. De knollen kunnen in zijn geheel nog drie weken bewaard worden, mits ze gezond zijn en op een donkere en koele plek bewaard worden. Daarnaast is het mogelijk om gezonde knollen in te kuilen; aangetaste knollen moeten zo snel mogelijk klaargemaakt worden voor consumptie.

Recepten

Knolselderij kan op verschillende manieren in de keuken gebruikt worden. Zo kun je de knol rauw, gepureerd en gekookt eten. De bladeren van de knolselderij hebben een licht bittere smaak en kunnen voor verschillende gerechten gebruikt worden. De knolselderij is in gerechten vergelijkbaar met het gebruik van aardappelen. Je kunt er gratin van maken of een echte winterse stamppot. We hebben een aantal recepten voor je uitgezocht: Waldorfsalade met knolselderij, Aardappelgratin met knolselderij, knolselderij-spekpuree, roerbak van knolselderij en biet, knolselderijsoep met paddestoelen en lasagne van knolselderij, appel en pastrami.

Bekijk ons assortiment wortel- en knolgewassen

Bij De Bolster koop je verschillende wortel- en knolgewassen, zoals biet, radijs en koolraap. Bekijk het gehele assortiment wortel- en knolgewassen om jouw volgende oogst te bepalen. Heb je vragen over de oogst van Knolselderij 'Roem van Zwijndrecht', neem dan contact met ons op.

knolselderij oogsten
knolselderij oogsten
9,4
Bekijk alle 8437 reviews