BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Knolselderij oogsten

Knolselderij heeft veel tijd nodig om een knol te ontwikkelen en heeft een flinke doorgroei tot diep in de herfst. Oktober en november zijn de ideale maanden om knolselderij te oogsten. De knolselderij 'Roem van Zwijndrecht' is misschien wel de knolselderij die jij wilt oogsten deze maand. Met knolselderij ben je in ieder geval goed voorbereid voor de winterse kost. Wij leggen je graag meer uit over de oogst.

> Bestel nu biologische knolselderij zaden
 

Hoe en wanneer oogst je knolselderij?

Om knolselderij te oogsten, moet je de knol in zijn geheel uit de grond trekken. Snijd vervolgens overtollige wortels van de knol. Knolselderij kan niet tegen vorst, dus oogst alle knollen vòòr een eventuele vorstperiode. Door het loof meteen van de knol af te knippen, voorkom je dat hij zacht wordt. Je kunt de grootste knollen het beste als eerst opeten, omdat je deze minder goed kunt bewaren dan kleinere knollen.
 

Bewaren

Er zijn verschillende manieren om de knolselderij te bewaren voor een ander moment. Zo kun je ervoor kiezen om de knollen schoon te maken (raspen), en ze vervolgens in kleine stukjes te hakken. Je kunt ze dan rauw in een goed afgesloten zakje in de diepvries bewaren. Op deze manier kun je jouw vers geoogste knolselderij een jaar lang bewaren. Ook gegaarde knolselderij is op deze manier een jaar lang te bewaren. De knollen kunnen in zijn geheel nog drie weken bewaard worden, mits ze gezond zijn en op een donkere en koele plek bewaard worden. Daarnaast is het mogelijk om gezonde knollen in te kuilen; aangetaste knollen moeten zo snel mogelijk klaargemaakt worden voor consumptie.
 

Recepten

Knolselderij kan op verschillende manieren in de keuken gebruikt worden. Zo kun je de knol rauw, gepureerd en gekookt eten. De bladeren van de knolselderij hebben een licht bittere smaak en kunnen voor verschillende gerechten gebruikt worden. De knolselderij is in gerechten vergelijkbaar met het gebruik van aardappelen. Je kunt er gratin van maken of een echte winterse stamppot. We hebben een aantal recepten voor je uitgezocht: aardappelgratin met knolselderij, knolselderij-spekpuree, roerbak van knolselderij en biet, knolselderijsoep met paddenstoelen en lasagne van knolselderij, appel en pastrami.
 

Knolselderij zaden bestellen

Wil je zelf knolselderij kweken in jouw moestuin? Bestel dan onze biologische knolselderij zaden. Als je vragen hebt over het zaaien of oogsten van knolselderij, dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.
 

knolselderij oogsten
knolselderij oogsten
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh