BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Komkommer oogsten

Je hebt prachtige komkommers groeien in je moestuin. Wellicht is het een komkommer uit ons assortiment biologische zaden: komkommer 'Gele Tros', komkommer ‘Improved Telegraph’ of komkommer ‘Marketmore’. Heb je een teelt in de vollegrond? Dan moet je nog heel even geduld hebben totdat je kan oogsten. Voor wie de komkommers in een kas(je) heeft staan, kan in deze maand al oogsten. Wij leggen je graag uit hoe en wanneer je zelfgekweekte komkommers kan oogsten.


> Bestel nu biologische komkommer zaden


Hoe oogst je komkommer?

Het is belangrijk dat je de komkommers regelmatig van de plant oogst en te dikke vruchten verwijdert. Oogsten van komkommers gaat het best met een mesje of snoeischaar – zo voorkom je dat de plant beschadigt. Als je te lang wacht met oogsten, zal de komkommer dikker worden. De zaden worden dan ook taaier en dikker. De smaak wordt dan iets bitterder, en bovendien zal de komkommer minder sappig zijn.

Wanneer je regelmatig blijft oogsten, dan wordt de productie van nieuwe vruchten gestimuleerd. Je oogst een komkommer wanneer deze ongeveer 20-25 centimeter groot is. Snij met een mesje het stukje steel áchter de komkommer door.

Bewaren

Zelfgekweekte komkommers bewaar je liever niet in de koelkast. Dat is namelijk iets te koud: het risico op schimmelvorming wordt groter, en bovendien worden de komkommers minder stevig. Het beste kun je ze op een koele, donkere plaats bewaren. Ze blijven tot wel vier dagen goed, het advies is wel om ze zo kort mogelijk na het oogsten te gaan eten. Heb je veel te veel komkommers geoogst en krijg je die met geen mogelijkheid allemaal op? Dan kun je die bijvoorbeeld ook inmaken.

Recepten

Zelfgekweekte komkommer kun je in zeer uiteenlopende gerechten verwerken. Denk aan salades, soepen en dips. We noemen graag een aantal voorbeelden waar je direct mee aan de slag kunt: Komkommer-raapsteel smoothie, frisse komkommer-mangosalade en komkommerdip.


Bestel onze biologische komkommer zaden

Bij De Bolster koop je komkommerzaden van verschillende rassen, zoals de ‘Gele Tros’ of de ‘Marketmore’. Bekijk het assortiment en wie weet geniet jij binnenkort al van komkommers uit je eigen moestuin! Als je vragen hebt over het oogsten van komkommer, kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. We helpen je graag.

Komkommer oogsten
Frisse komkommer op sandwich
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh