BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Koolraap oogsten

De koolraap lijkt sterk op de ‘gewone’ raap, maar de knol is een stuk groter en het gewas kan de kou beter weerstaan. De koolraap heeft een verdikte, vlezige wortel die half ondergronds groeit. De koolrapen vind je in diverse rassen en bij De Bolster kun je de biologische zaden voor koolraap ‘Friese Gele’ bestellen. De smaak van de koolraap is zoetig en hij wordt vooral in de herfst en winter gegeten.

Wanneer de knollen van de koolraap groot genoeg zijn, worden ze geoogst. Dit is vaak vanaf oktober tot en met half december. Koolraap wordt zoet van smaak nadat het gevroren heeft, net als boerenkool. Je moet niet te lang wachten met oogsten: hoe langer je wacht, hoe groter het risico dat de raap zijn zoete smaak verliest en een houtige vezelachtige smaak krijgt. Oogst de koolraap door deze uit de grond te trekken. Vervolgens kun je het blad en de wortelpen afsnijden.

Bewaren

Zodra het loof van de koolraap verwijderd is, kun je de knollen nog tot ongeveer drie weken bewaren op een vorstvrije plek. Je kunt er ook voor kiezen om de koolraap gewassen en gesneden in te vriezen. De ingevroren koolraap is dan nog een jaar lang houdbaar en is nog goed te gebruiken in een stamppot. Daarnaast zijn koolrapen ook zeer goed te bewaren door middel van inkuilen.

Recepten

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft koolraap een zoetige smaak. Hierdoor is koolraap goed te gebruiken voor verschillende recepten. We hebben een aantal gerechten voor je uitgezocht: Frites van koolraap en knolselderij, gevulde forel met koolraappuree, koolraapquiche met gerookte kip, stamppot van aardappel en koolraap en vegetarische koolraapgoulash met rijst.

Koolraap zaden bestellen

Wil je zelf koolraap kweken in jouw moestuin? Bestel dan de biologische koolraap zaden van De Bolster. Voor vragen over het zaaien, planten, telen en oogsten van koolraap ‘Friese Gele’, kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

koolraap oogsten
koolraap oogsten
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh