BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Kruidenazijn en kruidenolie maken

Hoe leuk is het om van een saaie fles olie of azijn uit de winkel je eigen persoonlijke kruidenazijn en kruidenolie te maken? Hiermee kun je het een bijzondere kruidensmaak geven. De werkwijze is voor azijn en olie nagenoeg hetzelfde. Het enige wat je nodig hebt is een fles biologische olijfolie of zonnebloemolie, of een fles witte natuurazijn of wijnazijn. En natuurlijk kruiden uit je eigen tuin. Je kunt dit perfect als sladressing gebruiken en het is bovendien leuk om als uniek cadeau te geven aan familie of vrienden.

> Bestel nu biologische kruidenzaden
 

Recept kruidenazijn en kruidenolie

Hieronder vind je het basisrecept voor het maken van kruidenazijn of kruidenolie, waarmee je zelf kunt experimenteren met verschillende kruiden, zoals tijm, rozemarijn, wilde marjolein, basilicum, dille, salie en citroenmelisse.

  • Voeg een flinke hoeveelheid verschillende takjes, het liefst fijngesneden of gekneusde kruiden, toe aan een fles of pot azijn of olie.
  • Bewaar de fles 3 tot 6 weken op een warme plaats. Hoe langer je deze bewaart, hoe intenser de smaak wordt. Azijn bewaar je daarbij op een lichte plaats, en olie juist in het donker.
  • Schud de fles of pot regelmatig even, zodat de takjes goed onder blijven.
  • Je kunt ervoor kiezen de kruiden eruit te zeven of filteren (bijvoorbeeld met een koffiefilter).
  • De olie en azijn kun je lang bewaren op een koele, donkere plek.
     

Kruidenolie, een leuk cadeau om te geven

Na het zeven kun je een paar verse takjes toevoegen en alles overgieten in een mooie fles. Plak er dan een leuk etiket op en je hebt een zelfgemaakt, uniek cadeau om weg te geven. Let op: ook al staat zo'n fles decoratief in je keuken, je kunt olie beter bewaren op een donkere plek. Naast de kruiden kun je ook (eventueel geroosterde) rode peper, laurier of een beetje zout toevoegen. Hiermee maak je de olie en azijn wat pittiger. Leuk om te experimenteren met één of meerdere kruiden. Succes!
 

Kruidenzaden bestellen

Kun je niet langer wachten om je eigen kruidenolie of kruidenazijn te maken? Bekijk dan nu ons aanbod kruidenzaden, kies jouw favoriete kruiden en bestel ze eenvoudig online. Binnen 1 tot 2 werkdagen heb je de biologische kruidenzaden in huis en kun je ermee aan de slag.
 

Basilicum
Dille
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh