BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Sierlijke lampionplant (Physalis)

De lampionplant is een vaste plant, die je het beste wat ruimte kunt geven in een afzonderlijk hoekje of tegen een groene haag. De plant heeft namelijk de neiging om zich ondergronds flink uit te breiden. Voor een kleine tuin is hij daarom minder geschikt, tenzij je hem kunt inperken in een grote bak of emmer zonder bodem. Hij bloeit de hele zomer door met kleine, wat onopvallende witte bloemetjes, waaruit zich later de lampionnetjes vormen. Deze lampionnen kun je vervolgens van de plant halen om prachtige decoraties te maken. Zo geniet je een heel jaar door van de lampionplant. Is dat niet bijzonder?

> Bestel nu biologische lampionplant (Physalis) zaden
 

Zaaien

Het zaaien van de lampionplant doe je in mei, in gewone potgrond. De plant staat het liefst in de zon, in kalkrijke, goed doorlatende grond. Hij kan 80 cm tot een meter hoog worden, en zich ook door andere planten heen weven.
 

Lampionnen plukken en bewaren

In de nazomer beginnen de groene vruchtjes, ofwel de ‘lampionnen’ van de Physalis langzaam te verkleuren naar knaloranje. Het is dan een heel decoratieve plant, die lang mooi blijft tussen alle herfstkleuren. Je kunt hem vervolgens afknippen en drogen. Als je hem laat staan en kleine insecten hun gang laat gaan, veranderen de lampionnen later in fijne netwerken met een oranje besje erin. Zo kun je ook in de winter genieten van deze decoratieve plant. Eenmaal gedroogd kun je de stengels met vrolijke oranje lampionnetjes lang bewaren. Knip de stengels pas af als de lampionnetjes volledig oranje gekleurd zijn en verwijder voorzichtig de groene bladeren.
 

Lampionplant in (kerst)decoraties toepassen

De verzamelde lampionnen kun je mooi in een droogboeket toepassen? Tijdens het drogen gaan de stengels hangen, dus dan kun je ze beter eerst ondersteboven hangen om te drogen. Versgeplukt kun je de stengels in een herfstkrans verwerken, bijvoorbeeld met takjes met besjes, rozenbottels, hopbellen, uitgebloeide schermbloemen of judaspenning. Onze tip voor een gezellige kerstsfeer is om de lampionnen te combineren met warme kerstlichtjes. Je kunt de lampionnen als lampenkapjes op de lichtjes plaatsen of een vaas of lantaarn vullen met lampjes en losse lampionnetjes. De lampionnen laten een mooi warm licht doorschijnen.
 

Lampionplant zaden bestellen

Wil je zelf de lampionplant kweken in jouw moestuin? Bestel dan onze biologische lampionplant (Physalis) zaden. Als je vragen hebt over het zaaien of oogsten, dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.
 

Lampionplant physalis
lampionplant lantaarn
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh