Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16241 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Meiraap telen: onze tips

Meiraap is een nog vrij onbekende groente in Nederland. We laten je hier graag kennis mee maken! Het is een typisch Hollandse groente die vele mogelijkheden biedt en een diversiteit aan smaken heeft. De meiraap smaakt namelijk pittig, maar is tegelijkertijd fris en zoet. De smaak is een beetje te vergelijken met radijs of rettich.

> Bestel nu onze biologische meiraap zaden


Ook zaaien in augustus

De naam doet vermoeden dat deze groente alleen in het voorjaar - in de maand mei - wordt geteeld. Toch is dit ook later in het seizoen nog mogelijk. Wil je het teeltseizoen verlengen? Dan kun je meiraap ook nog in augustus zaaien, om in oktober de knollen te oogsten. 6 tot 8 weken na het zaaien kun je de meirapen al oogsten, omdat ze ontzettend snel groeien.

Tips voor de teelt

We geven je graag een aantal tips om de teelt van biologische meiraap zo goed mogelijk te laten verlopen:

  • Maak de grond rond de planten goed los, zodat de knollen eenvoudig kunnen groeien
  • Verwijder onkruid
  • Zorg voor voldoende vocht om te groeien
  • Gewenste standplaats: in de zon

Wil je diverse keren oogsten? Zaai dan meerdere malen een rijtje, zodat je altijd verse meirapen kunt oogsten!

Zo verwerk je meiraap in een gerecht

Meiraap die je in augustus hebt gezaaid, zijn bij het oogsten lekker zoet van smaak. Ze zijn dan ook ideaal om te stoven, omdat de smaak dan lekker zacht wordt. Snijd de raap in blokjes, voeg knoflook en peterselie toe, doe er wat water bij en stoof het op een laag vuurtje gaar. Om het helemaal af te maken kun je er nog wat kaas bij doen. Kortom: een heerlijk herfstgerecht.

Wanneer je voor een wat frisser gerecht wilt gaan, kun je de meiraap rauw in plakjes door een salade verwerken. Heb je een grote oogst? Dan kun je de raapjes prima in blokjes snijden, invriezen en later nog gebruiken in een stoofschotel.

Meiraap zaden bestellen

Hopelijk ben je nu wat meer te weten gekomen over de meiraap! Kun je niet wachten om te beginnen met zaaien? Bekijk dan ons meiraap assortiment en plaats je bestelling. Binnen 1 tot 2 werkdagen kun je de zaden thuis verwachten.

Zaaien
Zaaien
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16241 reviews
Kiyoh