BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Nieuw-Zeelandse spinazie

1610

Spinazie ‘Nieuw-Zeelandse’
€ 2,99
Op voorraad
Levering 3-4 werkdagen
Selecteer een eenheid

Binnen enkele werkdagen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

100% biologische zaden

Productbeschrijving

Nieuw-Zeelandse spinazie heeft veel meer groeikracht dan de standaard spinazie, vooral in de breedte. De zaden kiemen traag en alleen bij hogere temperaturen.

De naamgeving van de Nieuwzeelandse spinazie is misschien wel verwarrend. Nieuw-Zeelandse spinazie behoort tot de familie van Posteleinachtigen (Portulacaceae) en ziet er ook totaal anders uit als de gewone spinazie.

De blaadjes en stengeltoppen kunnen regelmatig geplukt worden. De bereidingswijze is gelijk als bij spinazie. Omdat de planten vorstgevoelig zijn en de zaden alleen bij hogere temperaturen kiemen, kan het best in april in een bakje onder glas worden gezaaid.  Een ruime plantafstand (minimaal 50 cm) is gewenst.

 

Extra informatie
Teelt in vollegrond
jfmamjjasond
voorzaaien
uitplanten
oogsten
Overige specificaties
Inhoud kleinverpakking    :   10 gram (voor min. 15 m2)
Aantal zaden per gram    :   13 zaden
Plantafstand    :   50x50 cm
Planthoogte    :   25-30 cm
Standplaats    :   zon
Productdetail inleiding    :   De 'Nieuw-zeelandse spinazie' ziet er heel anders uit dan gewone spinazie. Toch bereid je hem op dezelfde manier. Omdat de zaden traag en alleen bij hogere temperaturen kiemen, zaai je dit ras het beste in april onder glas. Eén zakje is voor circa 15m2, en de plantafstand bedraagt 50x50 cm.
9,4
Bekijk alle 9235 reviews