BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Weer een mbo-opleiding op het gebied van bio-landbouw erbij!

Voor ons als De Bolster is het klip-en-klaar: biologische landbouw heeft de toekomst. Langzaam maar zeker druppelt deze overtuiging ook het agrarische onderwijs in. In augustus start een nieuwe mbo-opleiding op het gebied van bio landbouw. Ontzettend goed nieuws dat jij kunt helpen verspreiden!

Dat de gangbare landbouw niet toekomstbestendig is, dat weten wij bij de Bolster al tientallen jaren. Kunstmest zorgt voor verzuring en verschraling van de grond en vervuiling van het water. Landbouwgif is desastreus voor de insectenstand en wordt geassocieerd met ziektes als Parkinson bij mensen. Willen we in de toekomst voedsel blijven verbouwen, dan moeten we de natuur niet blijven tegenwerken, maar ermee samenwerken. En dat kan, met biologische landbouw. Landbouw die wél toekomstbestendig is. Als biologische zadenhandel doen we al jaren ons best om deze sector te laten groeien door sterke, biologische rassen op de markt te brengen.
 

Twee mbo-opleidingen voor bio-landbouw

We kunnen het echter niet alleen. Er is veel meer kennis en kunde nodig over de biologische landbouw. En dat begint in het onderwijs, bij de toekomstige generatie. Helaas was er de afgelopen jaren nog weinig kennis over en aandacht voor deze manier van voedsel verbouwen binnen de verschillende agrarische mbo-opleidingen. Maar daar komt langzaam maar zeker verandering in. Door deel te nemen in een project dat biologisch onderwijs op mbo-scholen stimuleert, proberen wij ons steentje bij te dragen.

En we hebben goed nieuws! Er zijn nu twee mooie mbo-opleidingen die zich richten op toekomstige biotuinders- en boeren. Bij De BOL-opleiding van Aeres MBO Dronten Warmonderhof leren studenten de tuinbouw, akkerbouw en veeteelt vanbinnenuit kennen door te studeren, werken en wonen op één locatie. Bij de gloednieuwe opleiding Biologische Teelt van Aeres MBO Velp leren studenten samen met biologische ondernemers uit de regio alles over de biologische teelt. Voor deze nieuwe opleiding zijn in totaal 5 aanmeldingen nodig.

Help je mee?

Draag jij de biologische landbouw een warm hart toe en geloof jij in een groenere en duurzame toekomst? Deel deze opleidingen dan vooral: op sociale media, binnen je vrienden-of familiekring en binnen je professionele netwerk. Laten we samen toewerken naar 100% biologische landbouw.

Wij geloven dat het kan! Jij toch ook?
 

Opleiding bio-landbouw
Opleiding bio-landbouw