BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Palmkool oogsten

Palmkool is een boerenkool-achtige kool die ook wel ‘cavolo nero’ genoemd wordt. Het blad heeft een mooie blauwgroene kleur en groeit als een soort palm omhoog. De palmkool kan het beste in lage temperaturen groeien, bij hoge temperaturen wordt het blad namelijk bitter van smaak.

> Bestel nu biologische palmkool zaden

 

Hoe en wanneer oogst je palmkool?

Palmkool oogst je in de maanden september tot en met november. Deze koolsoort is op twee verschillende manieren te oogsten. Bij de eerste manier kun je gedurende het hele najaar blad oogsten. Hierbij moet je wel opletten dat je van onder naar boven oogst; je oogst het oudste blad dus als eerst. Het groeipunt van de palmkool zit namelijk bovenaan en deze kun je beter onaangeroerd laten. Zo groeit de palmkool ook nog iets door tijdens de herfst. Van deze eerste methode krijgt de palmkool ook echt de vorm van een gecultiveerde palmboom. Voor de tweede manier moet je op het einde van het seizoen wachten, waarbij je de hele plant in één keer afoogst.

Bewaren

Palmkool kun je maximaal vier dagen in de koelkast bewaren. Na het plukken kun je ze het beste oprollen in een vochtige krant zodat de bladeren niet verleppen. Het beste is nog om ze gelijk na het knippen in een gerecht te verwerken, wanneer ze nog lekker vers zijn.

Recepten

Palmkool bevat veel smaak en vitamines en kan voor verschillende gerechten gebruikt worden. Je kunt de palmkool gebruiken in een wokgerecht, soep en nog veel meer gerechten. Wij hebben een aantal gerechten voor je uitgezocht die je thuis kunt uitproberen: een lasagne met cavolo nero en pastinaak, rigatoni met broccoli en cavolo nero en Toscaanse groentesoep met cavolo nero.

Palmkool zaden bestellen

Bij De Bolster kun je de biologische zaden voor de palmkool ‘Nero di Toscana’ bestellen. Wil je een van de andere koolgewassen in jouw moestuin uitproberen? Bekijk dan het gehele assortiment van alle biologische koolgewassen zaden. Heb je vragen over de oogst van de palmkool? Neem dan gerust contact met ons op. Wij doen ons uiterste best om je te helpen.

Palmkool oogsten
Palmkool oogsten
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh