BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Palmkool telen: onze tips

Palmkool is een boerenkool zoals men die in Italië kent. Deze groente wordt ook wel ‘Cavolo nero’ genoemd, en heeft blad dat donkerder groen van kleur is dan een gewone boerenkool. Bij De Bolster kun je de biologische zaden voor de palmkool ‘Nero di Toscana’ bestellen. Deze palmkool is redelijk bestand tegen Toscaanse winters, maar niet tegen de winters van Nederland. Wil je meer weten over palmkool telen? Lees dan gerust verder.

> Bestel nu biologische palmkool zaden

Zaaien en planten

Palmkool zaai je het beste voor in maart. Zet de jonge planten op een lichte, koele plaats. Uitplanten doe je, na een week of zes, vanaf eind april tot eind juni. Houd een plantafstand aan van 65 x 50 cm.

Standplaats

Palmkool heeft iets minder voeding nodig dan andere koolsoorten. Het groeit prima op een lichte grond, en het kan een iets lagere pH verdragen.

Bemesting

Een goede bemesting is essentieel bij het telen van palmkool. Houd je aan de principes van vruchtwisseling om problemen met knolvoet (een bodemschimmel) zoveel mogelijk te voorkomen. Kool bijvoorbeeld eens in de vijf of zes jaar op hetzelfde stuk tuin.

Verzorging

Palmkool vraagt om dezelfde verzorging als boerenkool: zorg voor voldoende water tijdens de teelt en verwijder onkruid. Dek de planten bovendien af met fijn insectengaas (tegen witte vlieg/koolvlieg) indien je merkt dat je hier veel schade van hebt.

Ziektes en plagen

Zoals hierboven beschreven: om de palmkool tegen witte vlieg en rupsen te beschermen, is het aan te raden om insectengaas te gebruiken.

Oogsten en bewaren

De oogst van palmkool vindt plaats van september tot november. Eerst breek je het volgroeide blad van de stam af, waarbij je met het onderste blad begint, omdat die het snelst verslijt. Vervolgens kun je verder naar behoefte plukken. Er groeien nieuwe blaadjes op de plaats waar het blad van de stam geplukt is, die je ook kunt oogsten. Wanneer het einde van het seizoen aanbreekt, is het ook mogelijk om de kop te oogsten. Na het plukken adviseren we om de palmkool in een vochtige krant te wikkelen. Op deze manier zullen de bladeren niet verleppen. Je kunt ze nu tot vier dagen goed bewaren in de koelkast.

Heerlijke recepten

Palmkool kun je eenvoudig verwerken in allerlei verschillende soorten gerechten. We hebben een aantal opties voor je op een rijtje gezet: pasta met palmkool en spekjes, noedels met palmkool, mango en kip en palmkool met risotto en paddenstoelen.

Palmkool zaden bestellen

Heb je vragen over het telen van palmkool? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Bekijk ons biologische assortiment palmkool en plaats vandaag nog jouw bestelling online.

Palmkool ‘Nero di Toscana’
Palmkool ‘Nero di Toscana’
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh