BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Paprika oogsten

De paprika is in Nederland een groente die veel gegeten wordt. Zowel bij het avondeten in pasta’s of rijstgerechten als in salades of als snack tussendoor. Qua soorten heb je bij De Bolster een ruim aanbod. Naast de zogeheten normale blokpaprika, kun je bij ons ook biologische zaden bestellen van snackpaprika’s en zoetpuntpaprika’s. De snack- en zoetpuntpaprika’s hebben we in de kleuren rood, oranje en geel. Bovendien hebben we twee unieke paprikarasssen in ons assortiment. ‘Lilo F1’ maakt fraaie donkerpaarse vruchten. Het ras ‘Waldo F1’ maakt in onrijp stadium witte vruchten in plaats van groene vruchten. Het ras ‘Waldo F1’ rijpt af naar een licht gele kleur.

> Bestel nu biologische paprika zaden

Groen of rood/oranje/geel plukken

Paprika’s met een groene kleur zijn vroeg geoogste paprika’s, die nog niet hun uiteindelijke kleur en smaak hebben bereikt. De oogst van groene paprika’s begint dan ook vroeger dan die van oranje, gele en rode paprika’s. Je kunt er dus zelf voor kiezen om paprika’s groen of rood/oranje/geel te plukken. Wanneer je ‘groen plukt’ heb je een hogere opbrengst, maar krijgen ze dus niet meer een andere kleur. Mocht je de paprika rood, geel of oranje laten worden aan de plant, dan ben je zo een maand verder, wat de plant extra uitput. De oogst vindt bij een buitenteelt plaats in september en oktober. In de (ongestookte) kas kun je de eerste vruchten in de meeste gevallen vanaf halverwege juli oogsten.

Oogst paprika’s door ze voorzichtig van de plant te breken en de vrucht omhoog langs de stengel te buigen. Ook is het mogelijk om de vruchten los te knippen of snijden.

Bewaren

Paprika’s bewaar je het liefst buiten de koelkast, bij een temperatuur tussen de 12 en 16 graden Celsius. Bij bewaring in de koelkast gaat de smaak van paprika hard achteruit, net als bij tomaten, courgettes, komkommers, aubergines en pepers.

Recepten

Zowel rauw als gewokt in de pan is paprika te verwerken in de meest uiteenlopende gerechten. Dankzij de verschillende kleuren ziet deze groente er ieder geval altijd mooi uit op je bord. Paprika is ideaal om een soep van te maken, zoals in dit recept. Lekker bij de lunch of als maaltijdsoep met een stokbroodje ernaast. Of wat dacht je van deze gevulde paprika’s met gehakt? Probeer ook eens deze Pissaladière met rode paprika of dit rijstgerecht met paprika en kidneybonen.

Paprika zaden bestellen

Heb je vragen over onze paprika zaden? Neem dan gerust contact met onze klantenservice. Zin om aan de slag te gaan met je eigen paprika? Bekijk onze biologische paprika zaden en plaats vandaag nog jouw bestelling online.

Blokpaprika's
Snackpaprika's
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh