BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Recept: pasta met gebakken radijs en radijsloofpesto

Wist je dat zelf geteelde radijsje veel meer smaak hebben dan uit de supermarkt? Het voordeel van radijzen in de moestuin is dat je ze bijna het hele seizoen rechtstreeks kan zaaien in de volle grond. Ook kun je deze groente al vlot oogsten, namelijk al na 4-6 weken. 

De meeste mensen kennen radijzen in salades of gewoon lekker als gezonde snack. in dit recept moet je de radijzen bakken en dan ontstaat er een heerlijke zachte botersmaak. Het leuke is dat je bij deze maaltijd alles van de radijs gebruikt. Probeer het eens en wellicht wordt dit wel jouw nieuwe favoriete pastagerecht!


> Wil je radijs telen? Klik hier om radijs zaden te bestellen
 

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 1 bosje radijzen
  • een scheut olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g capellini
  • 400 g jonge spinazieblaadjes
  • een scheutje balsamicoazijn
  • 100 g pijnboompitten
  • optioneel: 80 g Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • zuiver zeezout
     

Voor de pesto:

  • het loof van de radijzen
  • 200 g zonnebloempitten
  • 100 ml olijfolie
  • het sap van 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • optioneel: 80 g geraspte Parmezaanse kaas
     

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en mix fijn.
  • Snijd de radijsjes in vieren. Verhit de olijfolie in een grote pan, voeg de radijsjes en één teen geperste knoflook toe en bak in 3 minuten goudbruin. Voeg een flinke snuif peper en zout toe.
  • Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en roer er wat olijfolie door.
  • Was de blaadjes spinazie en zwier ze droog. Meng ze in een kom met een scheutje balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de radijzen, de pasta en de pesto toe en meng alles losjes door elkaar.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Let goed op dat ze niet aanbranden!
  • Dresseer de pasta op de borden en werk af met de pijnboompitten en eventueel wat schilfers Parmezaanse kaas.
  • Tip: voeg aan de radijsjes stukjes groene asperge toe.
     

Recept uit het Velt-kookboek 'Kook het seizoen'. Bekijk en koop hier het boek bij Velt. 

 

 

Foto: ©Wout Hendrickx voor Velt vzw

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh