BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Peper 'Koh Chang'

1636

Peper Koh Chang
€ 4,79
Op voorraad
Levering 3-4 werkdagen
Selecteer een eenheid

Binnen enkele werkdagen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

100% biologische zaden

Productbeschrijving

Gele peper met rechte vruchten van 13 cm. 'Koh Chang' heeft een vrij kort gewas met een vroege vruchtzetting. De vruchten hebben een gewicht van 25 gram en een score van 6000 op de schaal van Scoville, een pittige smaak.

• Vroeg ras
• Korte planten
• Scoville: 6000
• Vruchtgrootte 130 mm
• Vruchtgewicht 25 gr

Resistenties (HR): Tm:0

Dit ras is ontwikkeld voor de professionele bio-teelt.

Voorzaaien en planten
Voor een kasteelt zaai je voor in maart-april, voor een teelt buiten zaai je voor in april, in een kiembakje zaaien en binnen bij minimaal 20°C opkweken; de optimale kiemtemperatuur is 25°C . De kieming duurt vrij lang. Verspeen de plantjes in potjes en plant in een kasteelt de planten in de periode eind april-mei uit. Voor een buitenteelt kunnen de plantjes eind mei-begin juni uitgepland worden op 50 x 50 cm (voor groei moet de bodemtemperatuur moet minimaal 13°C zijn). Afhankelijk van de teeltomstandigheden kun je oogsten in de periode juli-oktober. Zorg voor een bovengemiddelde bemesting.

Teeltinstructies
Een peper snoei je niet. De stengels van de peper verstevig je gedurende de groei met een bamboestok, een touw aan een bovenlijn voor iedere stengel, of trek een touw rond een rij pepers en twee palen, zodat de stengels tegen het touw rusten.

Oogsten
Vruchten kunnen zowel groen als volledig doorgekleurd rood geplukt worden. Afhankelijk van de teeltomstandigheden kun je oogsten in de periode juli-oktober. Zorg voor een bovengemiddelde bemesting.

Extra informatie
Teelt onder glas
jfmamjjasond
voorzaaien
uitplanten
oogsten
Teelt in vollegrond
jfmamjjasond
voorzaaien
uitplanten
oogsten
Overige specificaties
Inhoud kleinverpakking    :   10 zaden (voor min. 2,5 m2)
Exclusief kwaliteits-ras    :   voor professionele teelt
Aantal zaden per gram    :   180 zaden
Plantafstand    :   50x50 cm
Planthoogte    :   100-140 cm
Standplaats    :   zon
Productdetail inleiding    :   De mooie gele peper 'Koh Chang' scoort 6000 op de schaal van Scoville. De vruchten hebben een pittige smaak en wegen bij zo'n 13 cm lengte ongeveer 25 gram. De vruchten kunnen zowel groen als volledig rijp gegeten worden. Eén zakje is voor circa 2m2, en de plantafstand bedraagt 50x50 cm.
9,4
Bekijk alle 9357 reviews