BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Pepers oogsten

Pepers vind je in ons assortiment in de meest uiteenlopende kleuren. Deze groente staat bekend om zijn pittige smaak, en wordt ook wel gezien als het scherpe broertje van de zoete paprika. Qua vorm is de peper lang en smal. Net als bij de paprika’s is de groene peper een onrijpe rode, gele of oranje peper.

> Bestel nu biologische peper zaden

Wanneer rijpe en onrijpe pepers oogsten

Aangezien je pepers zowel rijp als onrijp kunt oogsten, bepaal je zelf wanneer je ze oogst. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het zaai- en plantmoment. Over het algemeen vindt de oogst plaats van juli tot en met oktober. Wanneer je een rijpe peper oogst, is deze meestal minstens drie keer zo heet als een peper die nog onrijp is. De oogst werkt als volgt: trek het steeltje langs de stengel omhoog en trek de peper van de plant.

Bewaren

Na de oogst bewaar je de pepers, afhankelijk van het ras, een paar dagen tot een week buiten de koelkast. Wil je ze nog langer bewaren? Laat ze dan drogen op een warme, luchtige plek.

Recepten

Peper kun je eigenlijk in elk gerecht wel gebruiken om deze wat pittiger te maken. Probeer bijvoorbeeld eens deze frisse, maar toch ook pittige komkommersalade als bijgerecht. Een ander recept waar zoete en scherpe smaken worden gecombineerd, is deze risotto met mango en rode peper. Zin in een Aziatische maaltijd? Maak dan deze noedels met kip, gember en rode peper.

Peper zaden bestellen

Wil je onze biologische peper zaden bestellen om er zelf mee aan de slag te gaan in jouw moestuin? Bekijk hier ons aanbod en plaats je bestelling vandaag nog. Voor vragen over de zaden kun je altijd bij onze klantenservice terecht.

Pepers oogsten
Pepers oogsten
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh