BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 12272 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Peulen en sugar snaps oogsten

Ons assortiment peultjes hebben we onderverdeeld in drie categorieën: de rijspeul (lang type), de stampeul (kort type) en de sugar snap. Hieronder vallen diverse rassen, die je kunt bekijken als je op de links hieronder klikt. In dit artikel vertellen we je graag meer over hoe je deze peultjes het beste kunt oogsten.

> Bestel nu biologische peul zaden
> Bestel nu biologische sugar snaps zaden
 

Het verschil tussen peulen en sugar snaps oogsten

Peultjes kun je plukken als de erwtjes in de peulen nog heel klein zijn. Wanneer je dit te laat doet, zullen de geplukte peulen minder mals zijn en de erwtjes te dik. We adviseren om minimaal een keer per week te plukken en bij warm weer minimaal twee keer. Sugar snaps daarentegen hoef je helemaal niet zo jong te plukken, want deze blijven ook mals als de erwten al dik zijn. Hierdoor is de teelt van sugar snaps een stuk langer. De peulen blijven namelijk langer eetbaar. Je kunt zelf testen of de sugar snaps goed zijn door deze rauw te eten. De sugar snap is klaar om geoogst te worden als deze zoet en sappig (niet vezelig) smaakt. Voor zowel peulen als sugar snaps geldt dat je de peulen gewoon af kunt plukken. Houd de ranken met de ene hand vast en trek vervolgens de peul eraf met je andere hand.
 

Peulen en sugar snaps bewaren

Verse peulen moet je eigenlijk na het plukken zo snel mogelijk opeten, aangezien ze snel hun vocht verliezen en daardoor slap worden. De smaak wordt snel minder lekker, omdat het suikergehalte daalt. Daarom kun je ze in de koelkast drie tot vijf dagen bewaren.
 

Recepten

Met sugar snaps kun je alle kanten op in de keuken: je kunt ze roerbakken, koken en zelfs gewoon rauw eten. Probeer dit wokgerecht eens met sugar snaps, kipfilet en sesamzaadjes. Wil je dat de peultjes hun bite behouden, dan kun je ze het beste roerbakken en kort stoven. Peultjes combineren erg goed samen met wortelen en aardappelen, zoals in dit gerecht.
 

Peul zaden of sugar snaps zaden bestellen

Heb je nog vragen over het oogsten van peulen of sugar snaps ? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je zo goed mogelijk met het beantwoorden van jouw vragen. Bekijk ons biologische assortiment peul zaden en sugar snaps zaden en plaats vandaag nog jouw bestelling online.
 

Sugar snaps
peulen
Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 12272 reviews
Kiyoh