BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Peulvruchten beschermen

Vogels zijn gek op de zaailingen van alle soorten peulvruchten. Daarom kun je de jonge plantjes het beste beschermen met kippengaas, zodat vogels er niet bij kunnen. Zeker als je ervoor kiest om meteen in de vollegrond te zaaien, is het belangrijk dat je de plek waar je de peulvruchten hebt gezaaid, afdekt.

Peulvruchten zijn ideaal om binnen voor te zaaien, want dan zijn de plantjes al wat groter als ze naar buiten mogen en zullen ze minder snel opgegeten worden door de vogels. Ook spreid je de oogst als je met tussenpozen zaait.

Bijna alle peulvruchten zijn klimmers, op tuinbonen en stambonen na. Plaats voor deze peulvruchten een klimrek of bamboestokken waar ze langs naar boven kunnen klimmen. Kapucijners, peulen, sugar snaps en doperwten groeien langs een rek van circa 160 cm. Stokbonen klimmen langs bamboestokken van circa 200 cm omhoog.

Dek jonge peulvruchtplanten dus altijd af met kippengaas. Als de plantjes ongeveer 10 cm groot zijn zullen ze niet meer opgegeten worden en kun je het gaas weghalen.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh