BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Pompoen 'Tractor F1'

1644

Pompoen Tractor F1
€ 2,99
Op voorraad
Levering 3-4 werkdagen
Selecteer een eenheid

Binnen enkele werkdagen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

100% biologische zaden

Productbeschrijving

'Tractor F1' is een oranje pompoen met grote vruchten en stevig vruchtvlees. Bush type met korte rank en 1-2 vruchten per plant. Zeer hoge productie en een goede houdbaarheid. 'Tractor' is makkelijk te bereiden en heeft een goede, milde smaak.

• Afzetperiode oktober-januari
• Zeer hoge productie
• Planttype: bush
• Plantdichtheid: 10.000-15.000 /ha
• Teeltduur: 90-100 dagen
• Vruchtgewicht: 2,0-4,5 kg
• Opbrengst: 30-35 T/ha
• Houdbaarheid: 3-4 maanden

Professionele teelt
De pompoenen van De Bolster zijn ontwikkeld voor de biologische akkerbouw. Onze rankende types zijn opvallend uniform in maat en houdbaarheid. Dit planttype heeft de eigenschap dat het perceel snel dichtgroeit, waardoor onkruid onderdrukt wordt. Onze ‘bush’-types zijn bijzonder productief en geven de mogelijkheid om langer mechanisch onkruid te bestrijden.

Zaaien
Zaai pompoenzaad op de vaste, vochtige grondlaag. Deze bevindt zich meestal op een diepte van 3-5 cm. Voor een optimale kieming is het belangrijk dat de bodem op zaaidiepte een temperatuur heeft van minimaal 18°C op het moment van zaaien én de daarop volgende week. Een te koude of te natte grond vertraagt het kiemingsproces waardoor schimmels en bacteriën de kiemende zaden kunnen aantasten. Boven de 22°C verloopt de kieming zeer snel, waardoor deze plantpathogenen minder kans hebben om toe te slaan.

Oogst en bewaring
Zodra de vruchtsteel begint te verkurken en het blad begint af te sterven zijn de vruchten oogstrijp. Voor de beste bewaarbaarheid is het raadzaam om de vruchten na de eerste tekenen van afrijpen zo snel mogelijk te oogsten om eventuele zonnebrandschade te voorkomen. Na oogst kunnen de vruchten het beste bewaard worden op een temperatuur tussen 8°C en 12°C. Het is belangrijk om de pompoenen, tijdens de bewaring, goed te blijven ventileren.

Extra informatie
Teelt in vollegrond
jfmamjjasond
voorzaaien
uitplanten
rechtstr. zaaien
oogsten
Overige specificaties
Inhoud kleinverpakking    :   10 zaden (voor min. 5 m2)
Hybride ras    :   voor professionele teelt
Aantal zaden per gram    :   4 zaden
Plantafstand    :   75x75 cm
Planthoogte    :   60-90
Standplaats    :   zon-halfschaduw
Productdetail inleiding    :   Pompoen 'Tractor F1' geeft gemakkelijk te snijden en te ontpitten vruchten met betrekkelijk veel vruchtvlees. Het is een zeer productief ras en vormt grote, bolvormig afgeplatte vruchten met een oranje kleur. Eén zakje is voor circa 5m2, en de plantafstand bedraagt 75x75 cm.
9,4
Bekijk alle 9197 reviews