Geachte klant, wegens grote drukte is de levertijd binnen Nederland 3-4 werkdagen.  > Lees dit eerst

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Pompoen 'Uchiki Kuri'

1669

Pompoen Uchiki Kuri
€ 2,69
Op voorraad
Levering 3-4 werkdagen
Selecteer een eenheid

Binnen enkele werkdagen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

100% biologische zaden

Productbeschrijving

Pompoen ‘Uchiki Kuri’ is een oranje Hokkaido-pompoen met een variërend vruchtgewicht van 0,8-2,0 kg. Rankend type. Smakelijk vruchtvlees en rijk aan vitamines en mineralen.


Zaaien
Zaai pompoenzaad op de vaste, vochtige grondlaag. Deze bevindt zich, afhankelijk van de grondsoort, meestal op een diepte van 3-5 cm. Voor een optimale kieming is het belangrijk dat de bodem op zaaidiepte

een temperatuur heeft van minimaal18°C op het moment van zaaien én de daarop volgende week. Een te koude of te natte grond vertraagt het kiemingsproces waardoor schimmels en bacteriën de kiemende zaden kunnen aantasten. Boven de 22°C verloopt de kieming zeer snel, waardoor deze plantpathogenen minder kans hebben om toe te slaan.


Oogst en bewaring
Zodra de vruchtsteel begint te verkurken en het blad begint af te sterven zijn de vruchten oogstrijp. Voor de beste bewaarbaarheid is het raadzaam om de vruchten niet te lang op het veld te laten liggen, om eventuele zonnebrandschade en vruchtbederf te voorkomen. Na oogst kunnen de vruchten het beste bewaard

worden op een temperatuur tussen 8°C en 12°C. Het is belangrijk om de pompoenen, tijdens de bewaring, goed te blijven ventileren.

Extra informatie
Teelt in vollegrond
jfmamjjasond
voorzaaien
uitplanten
rechtstr. zaaien
oogsten
Overige specificaties
Inhoud kleinverpakking    :   3 gram (voor 8 m2)
Aantal zaden per gram    :   3 zaden
Plantafstand    :   140x60 cm
Planthoogte    :   40-60 cm
Standplaats    :   Zon-halfschaduw
9,4
Bekijk alle 8449 reviews