BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Pompoen verzorgen

Ga je aan de slag met onze biologische pompoenzaden en wil je weten hoe je deze zo goed mogelijk kunt verzorgen? In dit artikel geven we je tips waarmee je een succesvolle oogst kunt realiseren.
 

> Bestel nu biologische pompoen zaden
 

Algemene tips

  • Het verschilt per ras hoe groot de pompoen wordt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden in je moestuin, door ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte is voor de pompoenen.
  • Pompoenen groeien op bijna alle gronden goed. De enige grond waar de pompoen wat minder goed op groeit is op lichte zure zandgrond.
  • Wat betreft de standplaats kun je het beste kiezen voor een plekje in de zon en half in de schaduw. Daar behaal je het beste resultaat mee.
  • Pompoenen hebben veel water nodig. Voornamelijk in de wat drogere periodes is dit erg belangrijk.
     

Hakken en mulchen

In het begin van de teeltperiode is de plantafstand nog erg groot. Hierdoor is er veel onbedekte grond, waarbij het belangrijk is om die onkruidvrij te houden. Dit betekent dat hakken en mulchen van groot belang is. Bij het hakken zorg je dat de bovenste grondlaag los blijft. Hierdoor kan er nauwelijks onkruid groeien en droogt enkel de bovenste grondlaag uit. Met mulchen bedoelen we het bedekken van de bodem rondom planten met organisch materiaal. Ook hierdoor krijgt onkruid geen kans. Bij rankende pompoenen is het verstandig om de ranken in het begin langs de pompoenen te leggen, zodat je nog makkelijk langs de pompoen kan lopen om te schoffelen.

 

Snoeien is niet nodig

Over het algemeen is het niet nodig om je pompoenen te snoeien. Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen. Mocht de groei uit de hand lopen en de pompoen over een andere groente heen groeien, dan kun je uiteraard gaan snoeien.
 

Biologische pompoen zaden bestellen

Wil je onze biologische pompoenzaden bestellen om er zelf mee aan de slag te gaan in jouw moestuin? Bekijk hier ons assortiment en plaats je bestelling vandaag nog. Voor vragen over de zaden kun je altijd bij onze klantenservice terecht.
 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh