BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Prei 'Blauwgroene Herfst'

1690

Prei ‘Blauwgroene Herfst’
€ 2,99
Op voorraad
Levering 3-4 werkdagen
Selecteer een eenheid

Binnen enkele werkdagen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

100% biologische zaden

Productbeschrijving

Prei ‘Blauwgroene Herfst’ heeft minder last van slijtageverschijnselen in de late herfst-winter en kan vrij veel vorst verdragen. Behoeft een voedzame en diep losgemaakte grond.

Vanwege de trage beginontwikkeling is het verstandig prei (zowel de zomer- als herfstprei) vanaf eind maart tot half mei dun voor te zaaien en pas in in april uit te planten op 40x15cm. Eventueel tegen de winter bij elkaar zetten en bij strenge vorst afdekken. 1 zakje voor ca. 10 m².

In de wintermaanden ‘staat de prei stil’ en zal de plant niet verder groeien; de bewaarbaarheid van de prei in de grond is afhankelijk van de strengheid van de winter en in hoeverre de prei op een beschutte plek staat. We adviseren telers om de gezondheid van de prei in de wintermaanden goed te volgen; en indien de prei tekenen vertoont van zwakte, adviseren we om alle prei direct te oogsten.

Extra informatie
Teelt in vollegrond
jfmamjjasond
voorzaaien
uitplanten
oogsten
Overige specificaties
Inhoud kleinverpakking    :   2 gram (voor min. 10 m2)
Aantal zaden per gram    :   350 zaden
Plantafstand    :   40x15 cm
Planthoogte    :   25-50 cm
Standplaats    :   zon
Productdetail inleiding    :   Prei 'Blauwgroene Herfst' kan vrij veel vorst verdragen. Hij heeft wel een voedzame en diep losgemaakte grond nodig. Dit ras heeft minder last van slijtageverschijnselen in de late herfst of vroege winter. Eén zakje is voor circa 10m2, en de plantafstand bedraagt 40x15 cm.
9,4
Bekijk alle 9228 reviews