BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Prei oogsten, bewaren en bereiden

Prei is te oogsten in de maand oktober. Als je merkt dat de steel nog niet dik genoeg is, moet je de prei nog even door laten groeien. Vergeet de prei niet aan te aarden aan het begin van de maand. Dit zorgt voor de herkenbare witte onderkant van de prei. De prei is eigenlijk altijd oogstbaar, maar de ideale dikte is circa 4 cm.

Hoe kun je prei het beste bewaren?

Na het oogsten bewaar je prei bij voorkeur in de koelkast, daar blijven de stengels zeker drie weken goed. Rauwe prei kun je ook invriezen. Snijd de prei in reepjes, blancheer de prei circa 4 minuten in kokend water en laat erna meteen afkoelen in koud water. Doe het in een vrieszakje en vries het in. Op deze manier kun je de prei zeker 12 maanden bewaren.

Een verrassend recept met prei

Prei is niet alleen lekker als smaakmaker, maar ook als hoofdingrediënt. Je hebt vast wel eens een quiche met prei op, of een prei-stampot en misschien heb je zelfs wel is een prei-ovenschotel met gehakt klaargemaakt. Voor degene die is wat anders met prei wilt bereiden hebben wij dit heerlijke recept prei-mosterdsoep.

Zaaien
Zaaien
9,4
Bekijk alle 8645 reviews