BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Raapstelen oogsten

Raapstelen is een typische voorjaarsgroente, die niet vaak wordt gebruikt in de Hollandse keuken. Toch vind je ze in de lente wel in de supermarkt. In ons assortiment vind je twee verschillende rassen: raapsteel ‘Mizuna’ en raapsteel ‘Namenia’. ‘Mizuna’ is een fijne Japanse bladkool, met een losse krop en geveerde lichtgroene bladeren. ‘Namenia’ heeft grove, malse bladeren en een korte groeiduur. Beide rassen smaken heerlijk in een stamppot of rauw in een salade.

> Bestel nu biologische raapsteel zaden
 

Hoe en wanneer oogst je raapsteel?

De teeltduur, en daarmee het oogstmoment, is erg afhankelijk van het zaaimoment. Raapstelen worden ongeveer zes tot acht weken na het zaaien geoogst, bij een hoogte van ongeveer 15-30 cm. Trek de plant dan met de wortel uit de grond en maak een bos ter dikte van je pols. Spoel vervolgens de grond van de wortels en het blad af.
 

Raapsteel bewaren

Raapstelen kun je het beste direct na oogst consumeren. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kun je raapsteel ook een aantal dagen in de koelkast bewaren, mits je het gewas koel hebt geoogst.
 

Recepten

Een stamppot maken van raapstelen is zeker een aanrader, zoals deze voorjaars stampot met stukjes kaas en gedroogde tomaatjes. Rauw in een salade komt de smaak ook goed tot zijn recht, dus probeer zeker eens deze raapstelensalade met avocado en peterselie.
 

Raapsteel zaden bestellen

Ben je enthousiast geworden over de raapsteel en kun je niet wachten om te beginnen met het zaaien van deze groente? Bestel hier onze biologische raapsteel zaden. Binnen 1 tot 2 werkdagen kun je de zaden thuis verwachten.
 

Raapsteel 'Namenia'
Raapsteel oogst
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh