BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Radicchio Rosso 'Leonardo F1'

1728

Radicchio Rosso Leonardo F1
€ 4,79
Op voorraad
Levering 3-4 werkdagen
Selecteer een eenheid

Binnen enkele werkdagen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

100% biologische zaden

Productbeschrijving

Radicchio Rosso ‘Leonardo F1’ is geschikt voor de late zomer- en herfstteelt. Dit ras (rood met wit blad) is zeer schottolerant, en produceert stevige ronde kroppen. Sterk tegen rand. Zeer uniform. Chioggia Type.

Dit hybride ras is ontwikkeld voor de professionele teelt.

Radicchio Rosso is van oorsprong een Italiaanse groente. Het blad in de krop is intens rood en wit van kleur, en daardoor zeer geschikt om te gebruiken voor kleurrijke salades. Het blad is rauw behoorlijk bitter van smaak. Het blad is ook zeer geschikt om te stoven en bakken, en zal hierdoor minder bitter en zoeter van smaak worden.

Voorzaaien van mei-juni, planten in juni en juli, voor een oogst in september, oktober en november. Houdt een plantafstand aan van 30x40 cm. Dit ras is niet geschikt om te telen in warme zomers. Lichte vorst tolerantie. Dit ras heeft een voorkeur voor relatief lage temperaturen, en wordt bij voorkeur geplant in een goed gedraineerde bodem, met een hoog humus en vocht gehalte. De kroppen kunnen redelijk goed bewaard worden in de koelkast, minimaal 1 week.

Door de dichte kropvorm, kan Radicchio Rosso, zeker bij laat planten en/of langdurige periode met regen gevoelig zijn voor aantasting door smet en bolrot.

Deze zaden zijn voorzien van een biologisch gecertificeerde coating wat het zaaien vergemakkelijkt.

Extra informatie
Teelt in vollegrond
jfmamjjasond
voorzaaien
uitplanten
oogsten
Overige specificaties
Inhoud kleinverpakking    :   50 zaden (voor min. 5 m2)
Hybride ras    :   voor professionele teelt
Aantal zaden per gram    :   630
Coating    :  

Deze zaden zijn voorzien van een biologisch gecertificeerde coating wat het zaaien vergemakkelijkt.

Plantafstand    :   30x40 cm
Planthoogte    :   15-25 cm
Standplaats    :   zon
Productdetail inleiding    :   Radicchio Rosso 'Leonardo F1' geeft stevige ronde kroppen met een wit en rood blad. Dit ras, van oorsprong een Italiaanse groente, is geschikt voor de late zomer- en herfst teelt. Eén zakje is voor circa 5m2, en de plantafstand bedraagt 30x40 cm.
9,4
Bekijk alle 9357 reviews