BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16302 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Recept: frittata met doperwtjes en lentegroen

Een frittata is het perfecte gerecht om groentes of restjes daarvan te gebruiken. Mix gerust de groentes bij elkaar, als het maar groen is! Ook de steeltjes van al dit groen zijn welkom. Denk er wel aan om alles goed fijn te snijden, zodat er geen taaien of draderige stukjes in je frittata belanden.


> Wil je doperwten telen? Klik hier om doperwt zaden te bestellen
 

Ingrediënten

Voor vier personen:

  • 5 eieren
  • 150 ml room
  • 150g groen blad
  • 200g doperwtjes
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 4 sjalotjes
  • peper en zout
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • olijfolie

Voor de dressing:

  • 4 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • handje lentegroen
  • peper en zout
  • ½ teentje look


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Versnipper het sjalotje. Fruit het in een pan met olijfolie. Doe in een kom.

Was het lentegroen en snijd het fijn. Het zachte blad mag wat groffer, de steeltjes moeten echt fijn.

Doe het lentegroen en de erwtjes met de nootmuskaat in de kom. Voeg de eieren en de room toe. Klop de eieren een beetje los. Je hoeft de eieren niet op te kloppen. Het is fijn dat er nog wat eigeel en eiwit overblijft voor een leuke structuur en de kleurschakeringen van de frittata.

Snijd parmezaanse kaas in reepjes met een dunschiller. Meng ze onder het eierbeslag. Breng op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Stort het beslag erin en laat 15 tot 20 minuten bakken. Het ei moet gestold zijn, maar de frittata moet zijn mooie groene kleur behouden. Laat hem dus niet bruin worden.

Meng om een dressing te maken de yoghurt en de mayonaise. Pers de look erbij. Versnipper het lentegroen en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
 

Recept uit het Velt-kookboek 'Kook het seizoen'. Bekijk en koop hier het boek bij Velt. 

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16302 reviews
Kiyoh