BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 14102 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Shakshuka met boerenkool

Shakshuka is van oorsprong een Tunesisch gerecht met als basis een pittige tomatensaus waarin eitjes licht gepocheert worden. Dit recept is vegetarisch en met boerenkool. Perfect dus voor de echte boerenkoolliefhebber!


> Zin in boerenkool? Klik hier om boerenkool zaden te bestellen
 

Ingrediënten

  • 4 tomaten 
  • 200 g pompoen 
  • 100 g knolselderij 
  • 2 uien 
  • 1 rode paprika 
  • 1 teen look 
  • 400 g boerenkool 
  • 1 mespunt cayennepeper (of meer als je het graag pittig hebt) 
  • 4 eieren 
  • 2 tl gemalen komijn 
  • 1 el verse korianderblaadjes 
  • 1 laurierblad 
  • olijfolie 
  • peper 
  • zout

 

Bereiding

Snijd de tomaten, knolselderij en pompoen in fijne blokjes. Snijd de paprika, ui en knoflook fijn. Verwijder de nerven van de boerenkool en snijd het blad in reepjes. 

Verwarm wat olijfolie in een brede lage pan en fruit de ui hierin 5 minuten. Voeg de paprikasnippers, komijn en look toe en laat al roerende een paar minuten bakken. Doe de tomaat, de pompoen en de kruiden erbij en laat alles ongeveer 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje. 

Is het mengsel te droog? Voeg dan wat extra water toe. Doe de boerenkool erbij en als die geslonken is de knolselderij. Laat nog eens 15 minuten sudderen. De knolselderij moet knapperig blijven. Controleer de smaak en kruid bij als dat nodig is. 

Maak vier kuiltjes in het mengsel en breek in elk kuiltje een ei. Lepel wat saus over de eitjes en pocheer ze ongeveer 8 minuten op een zacht vuur. Serveer op elk bord een gepocheerd ei met saus en werk af met de verse korianderblaadjes. Leg de cracker met de cottagecheese en de campignons erbij

 

Recept uit het boek 'Kook het seizoen' van Leentje Speybroeck. Bekijk en koop hier het boek bij Velt. 

 

Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 14102 reviews
Kiyoh