BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 14102 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Spruitjesquiche met blauwe kaas

Spruitjes kun je van oktober tot en met maart eten en zijn na het oogsten ongeveer 8 dagen in de koelkast te bewaren. Voor de kaasliefhebber hebben we een lekker vegetarisch recept: spruitjesquiche met blauwe kaas. Deze kaas samen met spruitjes is een hele goede combinatie. Een quiche is een vrij machtig gerecht. Daarom is er gekozen voor een lichtere variant, namelijk met een traditionele quichedeeg uit de Lorraine. Ook koud is de quiche heerlijk!

> Zin in spruitjes? Klik hier om spruitkool zaden te bestellen
 

Ingrediënten


Voor de bodem:

  • 150 g speltmeel
  • 100 g havervlokken
  • 100 ml lauw water
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl zout
Voor de vulling:
 
  • 25 spruitjes
  • 100 g blauwe kaas
  • 50 g amandelschilfers
voor de binding:
 
  • 2 eieren
  • 200 ml sojaroom
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1 tl maizena of arrowrootpoeder

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° Celsius.

Meng in een kom alle ingrediënten voor het deeg, kneed het tot een samenhangende bal en rol het rond uit op een bebloemd oppervlak. Vet een taartvorm in en bebloem die ook. Leg het deeg in de vorm en druk het goed aan. Snijd de randjes eraf. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Maak de spruitjes schoon. Snijd een kruisje in het hart van de spruitjes. Blancheer of stoom de spruitjes beetgaar (ca. 5 minuten). Laat ze goed uitlekken, zodat ze niet te nat zijn.

Snijd de gorgonzola in blokjes.

Klop de eieren los met de room, zout en peper, en maizena of arrowrootpoeder.

Verdeel de spruitjes en de blokjes kaas over de bodem van de quiche. Giet het roommengsel erover. Bestrooi met amandelschilfers. Duw met je vingers de spruitjes en de amandelschilfers even goed onder, zodat ze straks niet aanbranden.

Bak de quiche een half uurtje of tot hij goudbruin kleurt. Zorg ervoor dat de kleur van de spruitjes mooi behouden blijft. Prik met een vork om te controleren of de eivulling gaar is. De vork moet schoon zijn als je hem er weer uit haalt. Laat de quiche anders nog een paar minuten verder garen op 160° Celsius.

 

Recept uit het boek 'Kook het seizoen' van Leentje Speybroeck. Bekijk en koop hier het boek bij Velt. 

 

Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 14102 reviews
Kiyoh