Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16241 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Recept: Tomaatjes in de oven met feta en tapenade

Eenvoudig, maar heel lekker! Dit recept met oventomaatjes kan wel eens jouw nieuwe favoriete worden voor de zomer. Probeer ook eens andere combinaties zoals geitenkaas in plaats van feta of vervang de zwarteolijventepenade voor de pesto.
 

> Wil je tomaten telen? Klik hier om tomaten zaden te bestellen
 

Ingrediënten

Voor 10 halve tomaten

  • 5 tomaten
  • 300 g feta (blok)
  • 200 g ontpitte zwarte olijven
  • 4 el olijfolie
  • een handje vol peterselie
  • het sap en de rasp van een halve citroen
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Was de tomaten en halveer ze. Snijd de feta in plakjes van 1cm dik.

Mix de zwarte olijven met 4 el olijfolie, de peterselie, het sap en de rasp van ene halve citroen en het teentje knoflook.

Vet een ovenschaal in. Leg de halve tomaten erin met de bolle kant naar beneden. Schep op elk helft een eetlepel olijventapenade. Leg daarop een plakje feta. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de tomaten gedurende 6 tot 8 minuten in de oven, of tot de feta lichtjes kleurt.

 

Recept uit het Velt-kookboek 'Kook het seizoen'. Bekijk en koop hier het boek bij Velt. 

 

 

Foto: ©Wout Hendrickx voor Velt vzw
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16241 reviews
Kiyoh