BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
PRO +3
Rijsdoperwt Eerste vroege mei

Rijsdoperwt 'Eerste vroege mei'

Pisum sativum

1270

Eerste vroege mei' is een erg productieve rijsdoperwt met fijne en ronde zaden. Het is geschikt voor alle grondsoorten. Voorzaaien kan in februari, om ze dan in maart in de vollegrond te plaatsen. Eén zakje is voor circa 12m2, en de plantafstand bedraagt 150x5 cm.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

€ 4,39
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf € 30,-
Productbeschrijving

Rijsdoperwt 'Eerste vroege mei' is een vroeg en productief ras, geschikt voor elke grondsoort. De zaden zijn vrij fijn en rond.

Voorzaaien in een potje of zaaibak kan al in februari om vervolgens in maart uit te planten in de vollegrond op een plantafstand van 150x5 cm. Ook kan je direct in de vollegrond zaaien in de maanden maart en april op dezelfde plantafstand. De oogstperiode is van juni t/m juli.

Verse peultjes, doperwten en capucijners zijn dé smaakmakers van de groentetuin. Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijk om deze gewassen zelf te telen. Men kan volstaan met weinig mest. Er zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden: kort met een lengte tot ca. 70 cm (stam) en lange typen (rijstypen).

De rijstypen moeten in ieder geval langs gaas geteeld worden. Bij de teelt langs gaas kan aan beide zijden van het gaas een rij gezaaid worden. 

Voor alle capucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw.  

Extra informatie
Standplaats    :   Zon
Zaadtype    :   Zaadvast ras
Zaadgewicht (indicatie)    :   5 zaden per gram
Plantafstand    :   150x5 cm
Planthoogte    :   130-150 cm
EAN-code    :   8717202600298
Formaat zakje    :   125x153 mm
Inhoud zakje    :   75 gram (voor min. 12 m2)
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh