BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 14850 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
+2
1290 Rijsdoperwt Senator

Rijsdoperwt 'Senator'

Pisum sativum

1290

Senator' is een forse kreukzadige rijsdoperwt. Zoals de naam doet blijken, is deze ras erg groeikrachtig en heeft een goede productie. 'Senator' is wat zoeter van smaak. Telen moet langs gaas. Eén zakje is voor circa 8m2, en de plantafstand bedraagt 150x5 cm.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

€ 4,39
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf €25,-
Productbeschrijving

Rijsdoperwt ‘Senator’ is groeikrachtig en heeft een goede productie (telen langs gaas). Het is een forse kreukzadige erwt, die wat zoeter van smaak is. Het gewas wordt ongeveer 140 cm hoog.

Voorzaaien in een potje of zaaibak kan al in februari om vervolgens in maart uit te planten in de vollegrond op een plantafstand van 150x5 cm (weerszijden gaas). Ook kan je direct in de vollegrond zaaien in de maanden maart en april op dezelfde plantafstand. De oogstperiode is van juni t/m juli.

Verse peultjes, doperwten en capucijners zijn dé smaakmakers van de groentetuin. Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijk om deze gewassen zelf te telen. Men kan volstaan met weinig mest. Er zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden: kort met een lengte tot ca. 70 cm (stam) en lange typen (rijstypen).

De rijstypen, zoals deze rijsdopwerwt 'Senator', moeten langs gaas geteeld worden. Bij de teelt langs gaas kan aan beide zijden van het gaas een rij gezaaid worden. 

Voor alle capucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw.

Extra informatie
Gewicht zaad (indicatie)    :   3,2 zaden per gram
Plantafstand    :   150x5 cm
Planthoogte    :   130-150 cm
Standplaats    :   zon
EAN-code    :   8717202600311
Formaat zakje    :   125x153 mm
Inhoud zakje    :   75 gram (voor min. 8 m2)
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 14850 reviews
Kiyoh