BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Rijspeul 'Hendriks'

1320

Rijspeul Hendriks
€ 3,99
Op voorraad
Levering 3-4 werkdagen
Selecteer een eenheid

Binnen enkele werkdagen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

100% biologische zaden

Productbeschrijving

Rijspeul ‘Hendriks’ groeit lang door, met een lange oogstperiode. Hendriks is een zeer betrouwbaar en sterk ras. De peulen in een iets ouder stadium zijn wat zoeter dan de zeer jonge peulen.

Verse peultjes, doperwten en capucijners zijn dé smaakmakers van de groentetuin. Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijk om deze gewassen zelf te telen. Men kan volstaan met weinig mest. Er zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden: kort met een lengte tot ca. 70 cm (stam) en lange typen (rijstypen).

De rijstypen moeten in ieder geval langs gaas geteeld worden. Bij de teelt langs gaas kan aan beide zijden van het gaas een rij gezaaid worden. Een gebruikelijke rijafstand bij stamtypen is 50 cm, in de rij zaaien op 3 à 5 cm. In verband met muizen en vogels voldoende diep zaaien (3 à 4 cm).

Voor alle capucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw.  

Extra informatie
Teelt in vollegrond
jfmamjjasond
voorzaaien
uitplanten
rechtstr. zaaien
oogsten
Overige specificaties
Inhoud kleinverpakking    :   75 gram (voor min. 16 m2)
Aantal zaden per gram    :   5,3 zaden
Plantafstand    :   150x3 cm
Planthoogte    :   180-200 cm
Standplaats    :   zon
Productdetail inleiding    :   Hendriks' is een rijspeul met een lange oogstperiode. De peulen van dit sterk en daarom ook betrouwbaar ras zijn bij oudere peulen iets zoeter dan bij de jongere peulen. Eén zakje is voor circa 16m2, en de plantafstand bedraagt 150x3 cm.
9,4
Bekijk alle 9230 reviews