BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 13264 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
+3
Rijspeul Heraut

Rijspeul 'Heraut'

Pisum sativum

1310

Heraut' is een rijspeul gewas dat vergelijkbaar is met het bekendere Record gewas. Het heeft dan ook iets forsere peulen dan andere rassen. Dit gewas dient men langs gaas te telen. Eén zakje is voor circa 11m2, en de plantafstand bedraagt 150x5 cm.

Lees volledige productomschrijving

Aantal

Verpakking

€ 3,99
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf €25,-
Productbeschrijving

Rijspeul ‘Heraut’ is een ras met iets forsere peulen dan bij de andere rassen. Dit gewas is vergelijkbaar met het bekende ras Record. Dit gewas langs gaas telen.

Verse peultjes, doperwten en capucijners zijn dé smaakmakers van de groentetuin. Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijk om deze gewassen zelf te telen. Men kan volstaan met weinig mest. Er zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden: kort met een lengte tot ca. 70 cm (stam) en lange typen (rijstypen).

De rijstypen moeten in ieder geval langs gaas geteeld worden. Bij de teelt langs gaas kan aan beide zijden van het gaas een rij gezaaid worden. Een gebruikelijke rijafstand bij stamtypen is 50 cm, in de rij zaaien op 3 à 5 cm. In verband met muizen en vogels voldoende diep zaaien (3 à 4 cm).

Voor alle capucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw.   

 

Zaai instructies
Inhoud kleinverpakking    :   75 gram (voor min. 11 m2)
Gewicht zaden    :   4,5 zaden per gram
Plantafstand    :   150x5 cm
Standplaats    :   zon
Planthoogte    :   130 - 150 cm
Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 13264 reviews
Kiyoh