BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Rijspeul 'Heraut'

1310

Rijspeul Heraut
€ 3,99
Op voorraad
Levering 3-4 werkdagen
Selecteer een eenheid

Binnen enkele werkdagen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

100% biologische zaden

Productbeschrijving

Rijspeul ‘Heraut’ is een ras met iets forsere peulen dan bij de andere rassen. Dit gewas is vergelijkbaar met het bekende ras Record. Dit gewas langs gaas telen.

Verse peultjes, doperwten en capucijners zijn dé smaakmakers van de groentetuin. Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijk om deze gewassen zelf te telen. Men kan volstaan met weinig mest. Er zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden: kort met een lengte tot ca. 70 cm (stam) en lange typen (rijstypen).

De rijstypen moeten in ieder geval langs gaas geteeld worden. Bij de teelt langs gaas kan aan beide zijden van het gaas een rij gezaaid worden. Een gebruikelijke rijafstand bij stamtypen is 50 cm, in de rij zaaien op 3 à 5 cm. In verband met muizen en vogels voldoende diep zaaien (3 à 4 cm).

Voor alle capucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw.   

 

Extra informatie
Teelt in vollegrond
jfmamjjasond
voorzaaien
uitplanten
rechtstr. zaaien
oogsten
Overige specificaties
Inhoud kleinverpakking    :   75 gram (voor min. 12 m2)
Aantal zaden per gram    :   4,5 zaden
Plantafstand    :   125x3 cm
Planthoogte    :   130 - 150 cm
Standplaats    :   zon
Productdetail inleiding    :   Heraut' is een rijspeul gewas dat vergelijkbaar is met het bekendere Record gewas. Het heeft dan ook iets forsere peulen dan andere rassen. Dit gewas dient men langs gaas te telen. Eén zakje is voor circa 12m2, en de plantafstand bedraagt 125x3 cm.
9,4
Bekijk alle 9375 reviews