BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

De teelt en het gebruik van Rode zonnehoed

Rode zonnehoed (Echinacea purpurea) is een schitterende meerjarige plant voor in je tuin. De roze enkelvoudige bloemen en het rode hart van de Rode zonnehoed lokt vele bijen en vlinders in je tuin. In het najaar, wanneer de plant is uitgebloeid, blijven kleine bruine bolletjes op de stengel staan. Laat de uitgedroogde stengels nog even staan. De zaden in deze bolletjes worden door vogels gegeten. Ook werkt Echinacea purpurea weerstand-verhogend en vertellen we verderop in dit artikel hoe je een eigen tinctuur maakt voor een betere weerstand.
 

> Bestel hier je biologische Rode zonnehoed zaden
 

Rode zonnehoed teelttips

Van eind april tot in juli kun je Rode zonnehoed zaaien. Rode zonnehoed is een meerjarige plant. Dit betekent dat in het eerste jaar de plant alleen blad en een sterk wortelgestel vormt. Het jaar erop verschijnen de prachtige roze bloemen. Rode zonnehoed komt vanaf nu elk jaar sterker en voller in bloei.
 

Standplaats

Rode Zonnehoed verlangt een zonnige plek en goed doorlatende- en voedselrijke grond. Pas op voor concurrerende- of woekerende planten. De wortels van Echinacea purpurea hebben ruimte nodig.
 

Geneeskrachtige werking

Echinacea stimuleert de aanmaak van witte bloedlichaampjes. Het immuunsysteem wordt hierdoor versterkt en verhoogd de weerstand bij griep en verkoudheid.
 

Zelf een Echinacea-tinctuur maken

Je maakt heel gemakkelijk je eigen weerstand verhogende tinctuur. Ga als volgt te werk:

1. Verzamel bloemen, blad en stengels (95%) en ook de wortel (5%) van Echinacea. In het najaar, wanneer de plant in bloei staat kan je dit het beste doen.
2. Droog de bloemen, blad, stengels en wortel een paar uur, zodat er zo min mogelijk water in je tinctuur komt.
3. Snijd alles fijn en vul een steriel gemaakt (jam)potje voor driekwart. Vul het potje verder tot de rand met wodka of jenever (minimaal 40% alcoholpercentage).
4. Sluit het potje goed af, en laat het 4 tot 6 weken op een zonnige plek staan. Bijvoorbeeld op je vensterbank.
5. Zeef de plantdelen uit het (jam)potje. Giet de tinctuur over in kleine druppelflesjes. Plak een etiket op de flesjes en bewaar deze op een donkere koele plaats.
 

Deze tinctuur is minstens 2 jaar houdbaar. Deze tinctuur is niet geschikt voor jonge kinderen. Raadpleeg ten alle tijden eerst een arts of fytotherapeut bij ernstige gezondheidsklachten.
 

Biologische Rode zonnehoed zaden bestellen

Bij De Bolster bestel je snel en eenvoudig biologische Rode zonnehoed zaden online. Binnen 1 tot 2 werkdagen ontvang je de zaden al in huis, en kun je er zelf mee aan de slag. Neem voor vragen gerust contact op met onze klantenservice.
 

Rode zonnehoed
Rode zonnehoed
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh