BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Romanesco oogsten

Romanesco is een speciaal bloemkoolras, dat oorspronkelijk vooral veel in het noorden van Italië werd geteeld. De plant maakt een groene in plaats van witte bloemkool aan, die is opgebouwd uit allerlei groene torentjes. De kleur van dit gewas is geelgroen, en de smaak is iets zachter als je het vergelijkt met bloemkool. Tegenwoordig zie je romanesco ook wel eens in de supermarkt, maar nu kun je deze groente dus ook zelf kweken! In ons aanbod vind je het romanesco ras ‘Veronica F1’: een hybride ras dat is veredeld voor de professionele teelt. Dit uniforme ras kun je enkele weken eerder oogsten dan de meeste amateurrassen.

> Bestel nu biologische romanesco zaden

Hoe en wanneer oogst je romanesco?

Zaaien van begin mei tot eind juli resulteert in een oogst vanaf eind augustus tot half oktober. Hebben de torentjes een lichtgroene kleur en voelen ze stevig aan? Dan kun je ze oogsten. Mochten de torentjes lichtgeel zijn, dan ben je eigenlijk al een beetje laat. Met een goed mes snijd je de stronk van de romanesco door. Verwijder vervolgens de grove bladeren en je kunt genieten van deze bijzondere groente.

Bewaren

Na het oogsten kun je romanesco ongeveer zes dagen in de koelkast bewaren. Het lekkerst is natuurlijk om de romanesco direct op te eten.

Recepten

Je zou de combinatie zelf misschien niet bedenken, maar deze wraps met romanesco smaken verrassend goed. Ook in een salade kun je romanesco prima verwerken, zoals deze romanescosalade met tomaat en olijf. Andere recepten om eens te proberen zijn romanesco met zalm en een aardappelgratin met romanesco en gruyère.

Romanesco zaden bestellen

Ben je benieuwd naar de biologische romanesco zaden van De Bolster? Bestel de zaden hier en ontdek zelf wat je ervan vindt. Mocht je nog vragen hebben over de teelt, dan kun je contact met ons opnemen.

Romanesco 'Veronica F1'
Romanesco oogsten
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh