Rucola oogsten

Rucola is een bekende groente in Nederland, die regelmatig wordt gegeten in onder andere salades, pasta’s en stamppotten. In ons assortiment vind je twee verschillende rassen: ons eigen ras rucola ‘Esmée’ met een fijn en ingesneden blad, en rucola ‘Selvatica’ die wat trager kiemt dan normale rucola. In vergelijking met andere slasoorten heeft rucola een opvallende smaak, namelijk pittig nootachtig, maar niet bitter.

> Bestel nu biologische rucola zaden

Hoe en wanneer oogst je rucola?

Rucola is een snelgroeiende plant, die je in de zomer al na drie tot vier weken kunt oogsten. Je kunt rucola ook als wintergroente kweken, maar dan groeit de plant wat langzamer. Oogst rucola wanneer het blad acht tot tien centimeter lang is. Snijd de jonge bladen vlak boven de groeipunt van de plant af, zodat de plant opnieuw kan uitgroeien. Een minder gebruikelijke optie is om de rucola inclusief wortel te oogsten. Oogst rucola in de zomer bij voorkeur in de ochtend, wanneer het nog koel is. De rucola is dan ook wat beter te bewaren dan wanneer je in de volle zon of bij hoge temperaturen oogst.

Bewaren

Rucola kun je ongeveer drie tot vier dagen bewaren in de koelkast.

Recepten

De mogelijkheden van rucola zijn erg uiteenlopend: zowel in koude lunchgerechten als warme avondmaaltijden smaakt deze groente goed. Het hele jaar door kun je genieten van rucola, zoals deze zomerse salade met rucola, tomaat en Parmezaanse kaas of een Italiaanse rucolastamppot. In pizzeria’s zie je ook steeds vaker een pizza met parmaham en rucola op de kaart staan. Deze kun je ook prima zelf maken, zoals in dit recept. Kortom: rucola kun je op een eenvoudige manier in allerlei gerechten verwerken, zelfs een simpel broodje kaas maak je er speciaal mee.

Rucola zaden bestellen

Heb je zin om zelf aan de slag te gaan met rucola? Bestel dan nu onze biologische rucola zaden, en ontvang de zaden binnen 1-2 werkdagen in huis. Mocht je nog vragen hebben over onze producten of de teelt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Rucola 'Esmee'
Rucola op pizza
9,4