BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Rucola telen

In Nederland is rucola een populaire groente, die in diverse gerechten gebruikt wordt. Je vindt rucola terug als garnering en in salades, maar ook in pasta's en stamppotten. Binnen ons assortiment bieden we drie verschillende rassen rucola aan: onze eigen rucola 'Esmée' met fijngesneden bladeren, rucola 'Selvatica' die een langzamere kiemtijd heeft dan de standaard rucola en rucola 'Rochelle', die beter bestand is tegen valse meeldauw en minder snel doorschiet. In vergelijking met andere bladgroenten heeft rucola een kenmerkende smaak die scherp en nootachtig is, maar niet bitter.
 

> Bestel nu biologische rucola zaden


Rucola zaaien: onze tips op een rijtje

  • Zaai op rijtjes met een afstand van 10-15 cm
  • Zaai niet te vroeg in maart en april, i.v.m. vroegtijdig schieten
  • Gebruik een zonnige standplaats
  • Zorg voor een vochtige grond

Het verschil tussen onze rucola rassen

In ons aanbod vind je drie verschillende rucola rassen: rucola ‘Esmée’, ‘Selvatica’ en 'Rochelle'. Rucola ‘Esmée’ is ons eigen veredeld ras en heeft een fijn en ingesneden blad. Zoals rucola bekend staat, is deze smaak pittig nootachtig, maar niet te bitter. Bij dit ras is het belangrijk dat je de jonge bladen vlak boven de grond afsnijdt, of dat je ze inclusief de wortel optrekt.

De rucola ‘Selvatica’ is een wild type rucola en kiemt wat trager. Daarom is een bodemtemperatuur van ongeveer 20 graden wenselijk. Je kunt deze heerlijke rucola vanaf ongeveer 8 weken na het zaaien oogsten. Zorg er wel voor dat je regelmatig bloemen verwijdert. Om het beste resultaat te bereiken, raden wij aan om een homogeen zaaibed aan te leggen, die niet teveel grote kluiten heeft. 

Rucola 'Rochelle' is ook een wilde rucola en lijkt daarom qua teelt erg op de 'Selvatica'. Het grote voordeel van deze soort is echter dat deze goed bestand is tegen valse meeldauw en daarnaast minder snel doorschiet. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker kunt genieten van een mooie en langdurige oogst.

Voor alle rucolasoorten geldt dat je het beste eenmaal per 3 tot 4 weken kunt uitzaaien in kleine porties. Zo profiteer je van een goede oogstopbrengst.

Hoe en wanneer oogst je rucola?

Rucola is een snelgroeiende plant, die je in de zomer al na drie tot vier weken kunt oogsten. Je kunt rucola ook als wintergroente kweken, maar dan groeit de plant wat langzamer. Oogst rucola wanneer het blad acht tot tien centimeter lang is. Snijd de jonge bladen vlak boven de groeipunt van de plant af, zodat de plant opnieuw kan uitgroeien. Een minder gebruikelijke optie is om de rucola inclusief wortel te oogsten. Oogst rucola in de zomer bij voorkeur in de ochtend, wanneer het nog koel is. De rucola is dan ook wat beter te bewaren dan wanneer je in de volle zon of bij hoge temperaturen oogst. Rucola kun je ongeveer drie tot vier dagen bewaren in de koelkast.

Zo smaakt rucola op zijn best

DRucola kan op veel verschillende manieren in gerechten gebruikt worden. Je kunt deze groente koud eten, in een salade of als garnering, maar je kunt ook een lekkere stamppot met pijnboompitten klaarmaken met verse rucola. Je ziet rucola ook steeds vaker als garnering op een verrukkelijke Italiaanse pizza. Rucola is dus een veelzijdige en smakelijke groente, die zeker niet mag ontbreken in je moestuin.
 

Rucola zaden bestellen

Heb je zin om zelf aan de slag te gaan met rucola? Bestel dan nu onze biologische rucola zaden, en ontvang de zaden binnen 3-4 werkdagen in huis. Mocht je nog vragen hebben over onze producten of de teelt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Zaaien
Zaaien
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh