Rucola telen

September is de laatste maand waarin je rucola nog buiten kunt zaaien. Het is een eenvoudige groente om te telen. Dus ook wanneer je net bent begonnen met moestuinieren, kun je gebruikmaken van onze tips. Wil je op het laatste moment nog rucola zaaien? Dit is je kans! Bestel onze biologische rucola zaden online en start over een paar dagen met zaaien. Binnen 1 tot 2 werkdagen ontvang je jouw bestelling al in huis.

Rucola zaaien: onze tips op een rijtje

  • Zaai op rijtjes met een afstand van 10-15 cm
  • Zaai niet te vroeg in maart en april, i.v.m. vroegtijdig schieten
  • Gebruik een zonnige standplaats
  • Zorg voor een vochtige grond

Het verschil tussen onze rucola rassen

In ons aanbod vind je twee verschillende rucola rassen: rucola ‘Esmée’ en ‘Selvatica’. Rucola ‘Esmée’ is ons eigen veredeld ras en heeft een fijn en ingesneden blad. Zoals rucola bekend staat, is deze smaak pittig nootachtig, maar niet te bitter. Bij dit ras is het belangrijk dat je de jonge bladen vlak boven de grond afsnijdt, of dat je ze inclusief de wortel optrekt.

De rucola ‘Selvatica’ is een wild type rucola en kiemt wat trager. Daarom is een bodemtemperatuur van ongeveer 20 graden wenselijk. Je kunt deze heerlijke rucola vanaf ongeveer 8 weken na het zaaien oogsten. Zorg er wel voor dat je regelmatig bloemen verwijdert. Om het beste resultaat te bereiken, raden wij aan om een homogeen zaaibed aan te leggen, die niet teveel grote kluiten heeft. Voor beide rucola soorten geldt dat je het beste eenmaal per 3 tot 4 weken kunt uitzaaien in kleine porties. Zo profiteer je van een goede oogstopbrengst.

Zo smaakt rucola op zijn best

Rucola is een echte smaakmaker, en kan op de meest uiteenlopende manieren in gerechten worden verwerkt. Natuurlijk mag rucola niet ontbreken op een heerlijke carpaccio. En wat dacht je van een beetje rucola over je broodje kaas? Geeft het net wat meer pit! Daarnaast smaakt het erg goed in verschillende salades, op de pizza of over een pasta in combinatie met Parmezaanse kaas. Bovendien is deze groente perfect om in een stamppot te verwerken. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Sta je te trappelen om te beginnen met rucola telen? Bekijk dan ons aanbod rucola zaden en plaats vandaag nog je bestelling.

Zaaien
Zaaien
9,4