NU: 10% korting op zakjes
14 dagen  |  19 uur
Sluiten

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 15261 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Rucola telen

Rucola is een bekende groente in Nederland, die regelmatig wordt gegeten in onder andere salades, pasta’s en stamppotten. In ons assortiment vind je twee verschillende rassen: ons eigen ras rucola ‘Esmée’ met een fijn en ingesneden blad, en rucola ‘Selvatica’ die wat trager kiemt dan normale rucola. In vergelijking met andere slasoorten heeft rucola een opvallende smaak, namelijk pittig nootachtig, maar niet bitter.

> Bestel nu biologische rucola zaden

Rucola zaaien: onze tips op een rijtje

  • Zaai op rijtjes met een afstand van 10-15 cm
  • Zaai niet te vroeg in maart en april, i.v.m. vroegtijdig schieten
  • Gebruik een zonnige standplaats
  • Zorg voor een vochtige grond

Het verschil tussen onze rucola rassen

In ons aanbod vind je twee verschillende rucola rassen: rucola ‘Esmée’ en ‘Selvatica’. Rucola ‘Esmée’ is ons eigen veredeld ras en heeft een fijn en ingesneden blad. Zoals rucola bekend staat, is deze smaak pittig nootachtig, maar niet te bitter. Bij dit ras is het belangrijk dat je de jonge bladen vlak boven de grond afsnijdt, of dat je ze inclusief de wortel optrekt.

De rucola ‘Selvatica’ is een wild type rucola en kiemt wat trager. Daarom is een bodemtemperatuur van ongeveer 20 graden wenselijk. Je kunt deze heerlijke rucola vanaf ongeveer 8 weken na het zaaien oogsten. Zorg er wel voor dat je regelmatig bloemen verwijdert. Om het beste resultaat te bereiken, raden wij aan om een homogeen zaaibed aan te leggen, die niet teveel grote kluiten heeft. Voor beide rucola soorten geldt dat je het beste eenmaal per 3 tot 4 weken kunt uitzaaien in kleine porties. Zo profiteer je van een goede oogstopbrengst.

Hoe en wanneer oogst je rucola?

Rucola is een snelgroeiende plant, die je in de zomer al na drie tot vier weken kunt oogsten. Je kunt rucola ook als wintergroente kweken, maar dan groeit de plant wat langzamer. Oogst rucola wanneer het blad acht tot tien centimeter lang is. Snijd de jonge bladen vlak boven de groeipunt van de plant af, zodat de plant opnieuw kan uitgroeien. Een minder gebruikelijke optie is om de rucola inclusief wortel te oogsten. Oogst rucola in de zomer bij voorkeur in de ochtend, wanneer het nog koel is. De rucola is dan ook wat beter te bewaren dan wanneer je in de volle zon of bij hoge temperaturen oogst. Rucola kun je ongeveer drie tot vier dagen bewaren in de koelkast.

Zo smaakt rucola op zijn best

De mogelijkheden van rucola zijn erg uiteenlopend: zowel in koude lunchgerechten als warme avondmaaltijden smaakt deze groente goed. Het hele jaar door kun je genieten van rucola, zoals deze zomerse salade met rucola, tomaat en Parmezaanse kaas of een Italiaanse rucolastamppot. In pizzeria’s zie je ook steeds vaker een pizza met parmaham en rucola op de kaart staan. Deze kun je ook prima zelf maken, zoals in dit recept. Kortom: rucola kun je op een eenvoudige manier in allerlei gerechten verwerken, zelfs een simpel broodje kaas maak je er speciaal mee.

Rucola zaden bestellen

Heb je zin om zelf aan de slag te gaan met rucola? Bestel dan nu onze biologische rucola zaden, en ontvang de zaden binnen 3-4 werkdagen in huis. Mocht je nog vragen hebben over onze producten of de teelt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Zaaien
Zaaien
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 15261 reviews
Kiyoh