Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16241 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Savooiekool oogsten

Wanneer je savooiekool vergelijkt met rode of witte kool, dan zul je zien dat savooiekool minder stevig is. Het blad van deze groente is namelijk gebobbeld, en niet glad zoals bij witte en rode kool. Dit wordt ook wel 'gesavooid’ genoemd. Doordat het blad van savooiekool wat gebobbeld is, maakt het minder snel een hele stevige kool. Het belangrijkste voor een succesvolle teelt van savooiekool is een goed bemeste bodem. Wanneer je dit voor elkaar hebt, is de basis in ieder geval al gelegd voor een succesvolle teelt.

In ons assortiment vind je twee verschillende rassen: 'Bloemendaalse Gele' en ‘Cantasa F1'. De eerstgenoemde is de meest winterharde savooiekool. ‘Bloemendaalse Gele’ heeft een groengele kleur en is wat puntig van vorm. De bladeren zijn licht gekroesd en sluiten de kool helemaal af. Het ras ‘Westlandse Putjes’ heeft een donkergroene kleur en meer gekroesd blad. Savooiekool 'Cantasa F1' kun je in de herfst en vroege winter telen. Deze kool heeft een fijne kroes, groeit mooi en is goed bestand tegen alle weersomstandigheden.

> Bestel nu biologische savooiekool zaden
 

Hoe en wanneer oogst je savooiekool?

Savooiekool is een eenjarige plant, wat betekent dat je de kool in hetzelfde jaar oogst als dat je deze zaait. De oogst vindt plaats tussen augustus en december. Dit gewas kan redelijk wat vorst verdragen, en kan in de winter dan ook in je tuin blijven staan. Wel dienen ze bij lange vorstperiodes toch voor het einde van de oogstperiode worden opgegeten, omdat ze dan versleten raken. Om ze tegen hevige vorst te beschermen is het mogelijk om ze in te kuilen.

Je oogst savooiekool door de stam net onder de kool met een sterk en scherp mes af te snijden. Een snoeischaar is ook geschikt om de kolen te oogsten. Verwijder vervolgens de buitenste bladeren van de kool.
 

Bewaren

In de koelkast kun je savooiekool ongeveer één tot twee weken bewaren.
 

Recepten

Na de oogst is het tijd om met je savooiekool aan de slag te gaan in de keuken. We inspireren je daarom graag met een aantal recepten. Met deze savooiekool ovenschotel combineer je deze gezonde groente met onder andere aardappels en geraspte kaas. Even in de oven en genieten maar. Een andere tip is deze curry met kip, kokosrijst en savooiekool.
 

Savooiekool zaden bestellen

Wil je onze biologische savooiekool zaden bestellen om er zelf mee aan de slag te gaan in jouw moestuin? Bekijk ons assortiment en plaats je bestelling vandaag nog. Voor vragen over de producten kun je altijd bij onze klantenservice terecht.
 

Savooiekool 'Bloemendaalse Gele'
Savooiekool vers
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16241 reviews
Kiyoh