BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Slabonen, pronk- en snijbonen oogsten

In dit artikel vertellen we je meer over de oogst van drie verschillende soorten bonen: slabonen, pronkbonen en snijbonen. Wat betreft slabonen heb je lage (stamslabonen) en hoge (stokslabonen) rassen. Je kunt deze net zo eten als dat je sperziebonen eet. Snijbonen verdelen we in ons assortiment ook in twee soorten, net zoals bij de slabonen: stamsnijbonen en stoksnijbonen. Wat betreft hoogtes geldt daarvoor hetzelfde als bij de slaboon. De pronkboon is iets minder bekend, en heeft een meer uitgesproken smaak dan de snijboon. Deze eet je, net zoals snijbonen, meestal in gesneden vorm waarbij je het begin en het einde van de peul niet gebruikt.

> Bestel nu biologische slaboon zaden
> Bestel nu biologische pronkboon zaden
> Bestel nu biologische snijboon zaden
 

Hoe en wanneer oogst je deze bonen?

Alle drie de bonen pluk je in een jong stadium, wanneer ze nog mals zijn. Bonen groeien behoorlijk snel, dus je dient ze regelmatig te plukken. In de zomer betekent dit minimaal twee keer per week. Wanneer je dit vaak doet, kan de plant langer doordragen.
 

Bewaren

Door gespreid te zaaien (bijvoorbeeld elke 2 tot 3 weken) kun je van begin juli tot begin oktober plukklare boontjes eten, zodat je ze niet steeds hoeft te bewaren.
 

Recepten

In combinatie met aardappels en een stukje vlees of vis smaken deze bonen altijd goed. Ben je op zoek naar een wat unieker gerecht? Probeer dan eens dit recept van snijbonen met feta en pittige krieltjes, een ovenschotel met gehakt en snijbonen of maak deze soep van pronkbonen.
 

Slaboon, pronkboon en snijboon zaden bestellen

Heb je nog vragen over het oogsten van slabonen, pronkbonen of snijbonen? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je zo goed mogelijk helpen met het beantwoorden van je vragen. Bekijk ons biologische assortiment slaboon, pronkboon en snijboon zaden en plaats vandaag nog jouw bestelling online.
 

Snijboon 'Helda'
Stamslaboon 'Dior'
9,4
Bekijk alle 8562 reviews