BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Slakken bestrijden

Helaas ontkom je niet aan slakken in de tuin, het ene jaar meer dan het andere. Slakken zie je veel als het gaat schemeren en de grond lekker vochtig is. Als je echt van de slakken af wilt, is het verstandig om hier iedere dag op te letten. Wij geven je een paar handige tips om slakken op afstand van je (moes)tuin te houden.

Huishoudelijke producten

Er zijn verschillende manieren om slakken biologisch te bestrijden. Slakken hebben een hekel aan koffiedik, kapotte eierschalen, gebroken schelpjes of cacaodoppen. Strooi deze rondom de planten die het meest worden bezocht. Wat ook goed helpt, is het ingraven van een lege jampot waarvan de opening gelijk is aan het grondoppervlak. Doe hierin een laagje bier en gegarandeerd vang je iedere dag een flink aantal slakken. Ze komen namelijk op de geur van het gist af. Haal iedere dag de slakken eruit, verhuis ze naar een beter plekje en vul het laagje bier weer aan.

Kruiden en planten

Planten waar slakken een hekel aan hebben zijn varens, grassoorten, anemoon, lavendel en begonia’s. Ook de kruidensoorten bieslook, venkel, salie en tijm beschermen je gewassen goed tegen slakken. Deze planten verspreiden een geur in of boven de grond waar de slakken niet van houden.

Slakken bestrijden
Slakken bestrijden
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh