BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Spinazie oogsten

Spinazie is een bladgroente die geschikt is om te gebruiken in zowel Aziatische gerechten als recepten uit de Nederlandse keuken. In ons aanbod vind je zaden voor 2 verschillende rassen: de spinazie ‘Vroeg Reuzenblad’ en ‘Winterreuzen’.

> Bestel nu biologische spinazie zaden
 

Hoe en wanneer oogst je veldsla?

Spinazie kan snel overrijp raken: het blad vergeelt en de plant zal nitraat opslaan, wat ongezond is voor de mens. Daarbij komt dat spinazie behoorlijk snel door kan schieten. Uiteraard is het moment van rijping afhankelijk van het ras, zaaimoment en de teeltomstandigheden. Kortom: snijd de spinazie op tijd af. Maar wanneer is dit het juiste moment? Voor een oogst als babyleaf is dit wanneer de eerste bladeren circa 10 centimeter lang zijn. Je kunt de bladeren dan net boven het groeipunt afsnijden. Vervolgens kan de plant uitgroeien voor een tweede oogst. Deze spinazie is geschikt voor salades.

Grove spinazie om te koken of stomen kun je wat later oogsten, maar wel voordat de bladeren geel worden. Mocht de plantafstand wat ruimer zijn, dan kan de spinazie verder groeien. Op deze manier kun je ook hele planten oogsten. In dat geval snijd je de plant net boven de grond af. Je oogst dan één bladrozet per plant. De bladeren zijn dan ongeveer 25 cm hoog.  
 

Bewaren

Spinazie kun je enkele dagen in de koelkast bewaren, mits je deze op een koel moment hebt geoogst.
 

Recepten

Spinazie is een veelzijdige groente, die je onder andere in salades, stamppotten en groene smoothies kunt verwerken. We geven je daarom graag wat inspiratie. Wat te denken van deze spinaziestamppot met ei, een spinaziesalade met appel, walnoten en feta of een smoothie met banaan, spinazie en yoghurt.
 

Spinazie zaden bestellen

Wil je onze biologische spinazie zaden bestellen om er zelf mee aan de slag te gaan in jouw moestuin? Bekijk ons assortiment en plaats je bestelling vandaag nog. Neem voor vragen over de zaden gerust contact op met onze klantenservice.
 

Veldsla 'Vit'
Veldsla 'Grote Noordhollandse'
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh