BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Spitskool oogsten

De teelt van de spitskool ‘Caraflex F1’ in je moestuin lijkt gelukt, maar je weet niet zeker of je nu al moet oogsten of nog even geduld moet hebben. Wij vertellen je graag meer over het oogsten van spitskool.

Zodra je ziet dat de bladeren van de spitskool in je moestuin zijn gesloten, duurt het nog ongeveer twee tot drie weken tot je kunt oogsten. Als je de krop van de spitskool nog vrij makkelijk kan indrukken, is het nog te vroeg om te oogsten. Kweek je spitskool in de vollegrond, dan vindt de oogst gewoonlijk plaats tussen juli en november. Het oogsten zelf is eigenlijk heel simpel: snij met een (sterk) mes een stuk van de stronk af, zodat je de spitskool losmaakt. Verwijder losse bladeren rond de krop die je niet zal opeten.

Bewaren

Als je spitskool hebt geoogst, kun je deze meestal nog wel een week of twee bewaren. Mits je daarvoor natuurlijk een koele, donkere plek uitzoekt: een koelkast is een prima plek.

Recepten

Spitskool is een zachte kool, zowel qua textuur als qua smaak. Dat maakt ‘m ideaal voor een brede variatie aan gerechten. Je kunt deze malse groente koken (niet heel lang), rauw eten, blancheren of roerbakken. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van gerechten die je kunt gaan uitproberen met zelfgekweekte spitskool: Roergebakken spitskool met kerrie, wraps van spitskool gevuld met geitenkaas en groenten, geroosterde spitskool en gebakken spitskool met ham.

Bij De Bolster koop je zaden voor spitskool eenvoudig online. Het ras ‘Caraflex F1’ heeft een mooie groene kleur en is goed zelf te kweken in je moestuin. Heb je vragen over spitskool, of over het oogsten ervan? Dan kun je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. We geven je graag tips en informatie.

Spitskool 'Caraflex F1'
Spitskool doorgesneden
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh