BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
+2
Stamdoperwt Kelvedon Wonder

Stamdoperwt 'Kelvedon Wonder'

Pisum sativum

1240

Kelvedon Wonder' is een stamdoperwt die geen ondersteuning van gaas nodig heeft. Dit ras krijgt nauwelijks te maken met ziekten of plagen en is daarom erg aantrekkelijk. Voorzaaien kan al in februari. Eén zakje is voor circa 5 m2, en de plantafstand bedraagt 50x5 cm.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

€ 4,39
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf € 30,-
Productbeschrijving

Stamdoperwt ‘Kelvedon Wonder’ is een zoete kreukzadig stamtype (geen ondersteuning van gaas nodig). Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks. Lengte ca. 70 cm.

Voorzaaien in een potje of zaaibak kan al in februari om vervolgens in maart uit te planten in de vollegrond op een plantafstand van 50x5 cm. Ook kan je direct in de vollegrond zaaien in de maanden maart en april op dezelfde plantafstand. De oogstperiode is van juni t/m juli.

Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijk om doperwten zelf te telen. Bij het telen van doperwten kan men volstaan met weinig mest. Er zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden: kort met een lengte tot ca. 70 cm (stam) en lange typen (rijstypen). 

De stamsoorten kunnen in principe zonder ondersteuning geteeld worden, maar een teelt langs (kort) gaas of met rijshout heeft ook hier voordelen: doorplukken is aanzienlijk gemakkelijker en er liggen geen peulen op de grond. Een gebruikelijke rijafstand bij stamtypen is 50 cm, in de rij zaaien op 5 cm.

In verband met muizen en vogels voldoende diep zaaien (3 à 4 cm). Voor alle capucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw.

Extra informatie
Standplaats    :   Zon
Zaadtype    :   Zaadvast ras
Zaadgewicht (indicatie)    :   3,5 zaden per gram
Plantafstand    :   50x5 cm
Planthoogte    :   60-80 cm
EAN-code    :   8717202600267
Formaat zakje    :   125x153 mm
Inhoud zakje    :   75 gram (voor min. 5 m2)
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh