Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16241 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Stengelui oogsten

Stengelui, ofwel allium fistulosum, vormt bijna geen bollen, maar wel lange schachten die wit van kleur zijn. Het blad kan wel 50 centimeter lang worden. Meerdere stengeluien bij elkaar zullen er dan ook uitzien als grote, bossige planten, die rond en hol zijn. De stengelui die je in ons assortiment vindt is het ras ‘Ishikura Long White’. Dit ras heeft een frisgroen loof en staat rechtop.

> Bestel nu biologische stengelui zaden
 

Hoe en wanneer oogst je stengelui?

De stengelui uit ons aanbod kun je van maart tot en met juni zaaien, wat inhoudt dat de oogst van juli tot eind oktober plaatsvindt. De uitjes hebben dan een doorsnede van 2 à 3 cm. Stengelui kun je langdurig oogsten. Zo heb je altijd verse uitjes in je maaltijd. Je kunt een aantal uitjes op klein formaat al vroeg oogsten en de rest laten staan zodat ze doorgroeien tot een grover formaat. Deze kun je op een later moment gaan oogsten voor consumptie.
 

Bewaren

Na de oogst kun je stengelui nog enkele dagen in de koelkast bewaren. Daarna zullen ze al snel minder knapperig zijn.
 

Recepten

Stengelui is een groente die veel smaak aan je gerecht geeft, en kan zowel rauw als gewokt in de pan worden verwerkt. Deze groente komt veel terug in Vietnamese gerechten, zoals deze springrolls. Erg leuk om thuis mee aan de slag te gaan, en nog lekker ook! Van lente-ui kun je ook een soep maken, zoals je in dit recept kunt zien. Tot slot is de combinatie met rijst altijd goed, dus probeer dit gerecht met lente-ui, paprika en kip eens.
 

Stengelui zaden bestellen

Ben je enthousiast geworden over de stengelui en kun je niet wachten om te beginnen met het zaaien van deze groente ? Bestel hier onze biologische stengelui zaden. Binnen 1 tot 2 werkdagen kun je de zaden thuis verwachten.
 

Stengeluitjes
Lente uitje vers van het land
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16241 reviews
Kiyoh