BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 13380 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Stengelui zaden

Stengelui is een type ui die – zoals de naam al doet vermoeden – speciaal voor de stengel wordt geteeld. De stengeluitjes zijn niet alleen lekker, maar ook erg handig! Ze zijn bijvoorbeeld veel gemakkelijker te snijden dan de gewone ui, maar geven net zo veel smaak aan je gerecht. De smaak van de stengelui is wel iets zachter, het zit een beetje tussen de ui en de prei in wat dat betreft. Ook rauw kun je de stengelui dus goed eten. Verwerk dit gewas in soep, saus, roerbakschotels of bijvoorbeeld op een broodje! Wil je zelf biologische stengeluitjes kweken? Bestel dan je zaden bij De Bolster! Je vindt hier ons huidige assortiment.

> Lees meer

Stengelui Ishikura Long White PRO
Stengelui ‘Ishikura Long White’ produceert lange, witteschachten, zonder bol. Het loof is frisgroen en staat rechtop.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info

Stengelui kweken

Bij De Bolster vind je de stengelui 'Ishikura Long White'. Dit ras heeft een lange, witteschacht en vormt geen bol t. Het loof van de stengelui is frisgroen en staat mooi rechtop. Het gewas is goed bestand tegen tripsschade en kan bovendien goed tegen winterse omstandigheden. De stengelui 'Ishikura Long White' vereist een standplaats in de zon/halfschaduw, en wordt zo’n 40 tot 50 cm hoog. Wil je meer informatie over het kweken van dit soort gewassen? Bekijk dan eens onze teelttips voor wortel- en knolgewassen.

Zaaien van stengelui

Als je stengelui gaat zaaien, doe je dat vanaf maart tot en met juni. Zaai dicht op elkaar, in rijen van 25x2,5 cm. Zo blijven de uitjes namelijk fijn. De stengelui kun je oogsten wanneer ze een doorsnede hebben van zo’n 2 à 3 cm. Kies je voor een kleinverpakking van De Bolster, dan ontvang je twee gram zaden (ongeveer 275 zaden). Dit is genoeg voor een teeltoppervlak van ongeveer één vierkante meter.

Stengelui oogsten

Oogst de stengelui na ongeveer 90 groeidagen, vanaf juni tot en met oktober, of zelf november als de nachtvorst uitblijft. Trek de stengeluien voorzichtig met de hand uit de grond. Werk de bodem rond het gewas wat los met een spitvork indien nodig.

Stengelui zaden online bestellen bij De Bolster

Voor biologische stengelui zaden ben je in de webshop van De Bolster op de goede plek. Wanneer je bij ons de zaden bestelt, proberen wij deze binnen 3 tot 24werkdagen bij je thuis geleverd te hebben. Plaats je een bestelling met een totale waarde van meer dan 25 euro? Dan nemen wij de verzendkosten geheel voor onze rekening. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt, bijvoorbeeld over het kweken van de stengelui of over ons assortiment.

Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 13380 reviews
Kiyoh