Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Stokdroogboon

De stokdroogboon is een zeer sterk gewas, met prachtige bonen die iets weg hebben van kievitseieren. Als je de stokdroogboon kookt, hebben ze een dunne, zachte schil. Eigenlijk consumeer je alleen de zaden van de stokdroogboon. Het opvallende uiterlijk van dit gewas zorgt voor een feestje in je moestuin: zowel de peulen als de zaden zijn rood gespikkeld. Wil je zelf stokdroogboon gaan kweken en ontdekken hoe leuk en lekker deze peulvrucht kan zijn? Bestel dan je stokdroogboon zaden bij De Bolster.

> Lees meer

Stokdroogboon Stokkievitsboon

Stokdroogboon kweken

De teelt van de stokdroogboon hangt sterk samen met die van de stokslaboon: het gaat eigenlijk helemaal op dezelfde manier. De plant van de stokdroogboon gaat behoorlijk de hoogte in, houd rekening met zo’n 200-250 cm. Zorg dan ook voor een stabiele constructie, waar de bonen goed op kunnen klimmen. Je gebruikt hiervoor bijvoorbeeld bamboestokken, touw of bonenstaken. Bonen groeien het beste als je voor een zonnige standplaats kiest. Wil je meer informatie over het kweken van dit soort peulvruchten? Bekijk dan ook eens de teelttips voor peulvruchten.

Zaaien van stokdroogboon

Het zaaien van de stokdroogboon doe je over het algemeen in mei/juni. Je zorgt voor zo’n 3 à 4 bonen per stuk. Met 75 gram zaden kun je 25 stokken voorzien. Houd een plantafstand aan van 75x15 cm. In het najaar (eind september, begin oktober) kun je de peulen vervolgens plukken. Laat ze enkele weken nadrogen voordat je de zaden eruit haalt. In het assortiment van De Bolster vind je de ’Stokkievitsboon’, een goed voorbeeld van een prachtige stokdroogboon die je vrij makkelijk zelf kweekt.

Stokdroogboon zaden online bestellen bij De Bolster

Het bestellen van je stokdroogboon zaden en andere producten is bij De Bolster altijd eenvoudig en voordelig. We streven ernaar om je bestelling binnen 1 tot 2 werkdagen bij je thuis te hebben, waarbij je steeds te maken krijgt met aantrekkelijke verzendkosten. Plaats je echter een bestelling met een totale waarde van meer dan 20 euro? Dan nemen wij de kosten van de bezorging voor onze rekening. Heb je vragen, bijvoorbeeld over ons assortiment of over het kweken van de stokdroogboon? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.