BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16404 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
+2
Stokslaboon Mechelse Tros

Stokslaboon 'Mechelse Tros'

Phaseolus vulgaris

1160

Zoals de naam 'Mechelse Tros' al zegt, zit deze stokslaboon in trosjes aan de plant. Teel deze boon op een beschutte plaats. In de kas heeft men over het algemeen extra opbrengst. Eén zakje is voor circa 20m2, en de plantafstand bedraagt 75x15 cm.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

€ 4,69
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf € 30,-
Productbeschrijving

Stokslaboon ‘Mechelse Tros’ heeft vrij kleine boontjes, die in trosjes aan de plant zitten. ‘Mechelse Tros’ is rijkdragend. De peulen zijn dunvlezig en iets afgeplat. Telen op een beschutte plaats.

De oogst bij stokbonen begint wat later dan bij stambonen. Belangrijke voordelen van stokbonen: geen problemen met schimmels (gewas kan goed opdrogen), lange oogstperiode en hoge opbrengst. Alle stokbonen hebben een 'fraai mechanisme van klimmen': of het nu schuin, recht of gekronkeld is, altijd omslingerend en altijd met rechtse bochten wordt blindelings de weg naar boven gevonden. 

Het materiaal (bamboestokken, bonenstaken, touwen,etc.) dat u gebruikt als materiaal, maakt niet zoveel uit, maar het geheel moet bij volle belasting wel voldoende stabiel zijn. In iedere volkstuin is wel iemand te vinden die uitleg wil geven wat nu feitelijk het beste systeem is. Een oude leidraad, maar nog steeds actueel, is 8 à 10 planten per m² aanhouden. Twee keer zaaien (half mei en eind juni) geeft een goede oogstspreiding. 75 gram is voldoende voor ongeveer 60 stokken.

Bij kasteelt kan je de bonen ook langs een touw omhoog laten klimmen; het touw bevestig je bijvoorbeeld aan een horizontaal getrokken staaldraad. Dat scheelt het bouwen van een constructie van stokken. Een stokbonenteelt in de kas geeft over het algemeen extra opbrengst.

Extra informatie
Standplaats    :   Zon
Zaadtype    :   Zaadvast ras
Zaadgewicht (indicatie)    :   4,7 zaden per gram
Plantafstand    :   75x15 cm
Planthoogte    :   200-250 cm
EAN-code    :   8717202600168
Formaat zakje    :   125x153 mm
Inhoud zakje    :   75 gram (voor min. 20 m2)
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16404 reviews
Kiyoh