BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
+2
Stokslaboon Neckarkoningin

Stokslaboon 'Neckarkönigin'

Phaseolus vulgaris

1170

De als spekboon bekende stokslaboon ‘Neckarkönigin’ is geschikt voor teelt in de kas en ook buiten. Dan zorgt men wel bij voorkeur voor een beschutte plaats. Dit ras levert lange en zeer vlezige peulen. Eén zakje is voor circa 20m2, en de plantafstand bedraagt 75x15 cm.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

€ 4,69
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf € 30,-
Productbeschrijving

Stokslaboon 'Neckarkönigin' – ook wel bekend als spekboon – heeft lange (ca. 20 cm), zeer vlezige peulen, die zeer lang mals blijven. Bij voorkeur de boon telen op een beschutte plaats. 75 gram is voldoende voor ongeveer 30 stokken. Advies: voor uitzaai de zaden iets aanprikken met een naald. Dit bevordert de opname van vocht en geeft een betere opkomst.

De oogst bij stokbonen begint wat later dan bij stambonen. Belangrijke voordelen van stokbonen: geen problemen met schimmels (gewas kan goed opdrogen), lange oogstperiode en hoge opbrengst. Alle stokbonen hebben een prachtige manier van klimmen; of het nu schuin, recht of gekronkeld is, altijd omslingerend en altijd met rechtse bochten wordt blindelings de weg naar boven gevonden. 

Het maakt niet uit welk steunmateriaal je gebruikt (bamboestokken, bonenstaken, touwen, etc.) maar het geheel moet bij volle belasting wel voldoende stabiel zijn. In iedere volkstuin is wel iemand te vinden die uitleg wil geven wat nu het 'beste' systeem is. Een oude leidraad, maar nog steeds actueel, is 8 á 10 planten per m² aanhouden. Twee keer zaaien (half mei en eind juni) geeft een goede oogstspreiding.

Bij kasteelt kan je de bonen ook langs een touw omhoog laten klimmen; het touw bevestig je bijvoorbeeld aan een horizontaal getrokken staaldraad. Dat scheelt het bouwen van een constructie van stokken. Een stokbonenteelt in de kas geeft over het algemeen extra opbrengst.

Extra informatie
Standplaats    :   Zon
Zaadtype    :   Zaadvast ras
Zaadgewicht (indicatie)    :   3,7 zaden per gram
Plantafstand    :   75x15 cm
Planthoogte    :   200-250 cm
EAN-code    :   8717202600182
Formaat zakje    :   125x153 mm
Inhoud zakje    :   75 gram (voor min. 20 m2)
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh