BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
PRO +2
Stoksnijboon Helda

Stoksnijboon 'Helda'

Phaseolus vulgaris

1190

Het meest geteelde ras in de vollegrond is de stoksnijboon 'Helda'. De brede en afgeplatte peulen zijn vrij lang. Om de groei erin te houden moet men deze bonen enkele keren per week doorplukken. Eén zakje is voor circa 12m2, en de plantafstand bedraagt 75x15 cm.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

€ 4,69
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf € 30,-
Productbeschrijving

Stoksnijboon ‘Helda’ is verreweg het meest geteelde ras in de vollegrond. De peulen zijn lang, vrij breed en afgeplat. Snijbonen zijn zeer productief.

Pluk regelmatig door (2 x per week) en verwijder te dikke bonen om de groei er in te houden. Zaaitijd half mei tot begin juli, 4-5 bonen per stok, afstand 75 x 75 cm. 75 gram is genoeg voor ongeveer 30 stokken.

De oogst bij stokbonen begint wat later dan bij stambonen. Belangrijke voordelen van stokbonen zijn: geen problemen met schimmels (gewas kan goed opdrogen), lange oogstperiode en hoge opbrengst. Een stokboon klimt tegen de zon in en draai je van west naar oost over de zuidkant van de stok / draad omhoog, oftewel linksom tegen de klok in.

Het materiaal (bamboestokken, bonenstaken, touwen,etc.) dat u gebruikt, maakt niet zoveel uit, maar het geheel moet bij volle belasting wel voldoende stabiel zijn. In iedere volkstuin is wel iemand te vinden die uitleg wil geven wat nu feitelijk het beste systeem is. Een oude leidraad, maar nog steeds actueel, is 8 à 10 planten per m² aanhouden. Twee keer zaaien (half mei en eind juni) geeft een goede oogstspreiding. Telen op een beschutte plaats.

Bij kasteelt kan je de bonen ook langs een touw omhoog laten klimmen; het touw bevestig je bijvoorbeeld aan een horizontaal getrokken staaldraad. Dat scheelt het bouwen van een constructie van stokken. Een stokbonenteelt in de kas geeft over het algemeen extra opbrengst.

Extra informatie
Standplaats    :   Zon
Zaadtype    :   Zaadvast ras
Zaadgewicht (indicatie)    :   2,1 zaden per gram
Plantafstand    :   75x15 cm
Planthoogte    :   200-250 cm
EAN-code    :   8717202600205
Formaat zakje    :   125x153 mm
Inhoud zakje    :   75 gram (voor min. 12 m2)
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh