BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Sugar snaps telen: onze tips

Sugar snaps behoren tot de peulvruchten en ze worden veel gebruikt in de Aziatische keuken. Sugar snaps kun je het best verbouwen op een grondtype dat niet te lang nat blijft. Hierdoor kunnen de bladeren namelijk geel kleuren. Sugar snaps zijn klimmers (zogenaamde rijspeulen) en het is dus de bedoeling bij het zaaien of uitplanten dat je ze ondersteunt met een rekwerk. Geef de sugar snaps zaden een zonnige plek in de moestuin. De bloemen die uiteindelijk de sugar snaps zullen vormen, hebben een mooie witte kleur en zijn eetbaar. De sugar snap wordt geteeld om in zijn geheel op te eten (de Fransen noemen sugar snaps, maar ook peultjes, ‘Mange tout’). Je oogst de peul als deze ongeveer 1,5 cm dik en ongeveer 8 cm lang is. Dan zijn ze het lekkerst. Laat je ze te groot worden, dan worden ze taai. Na het oogsten kun je de sugar snaps ook invriezen. Blancheer de peultjes dan eerst ca. 3 minuten in kokend water en laat dan snel afkoelen in koud water. Doe ze hierna in de vriezer.

> Bestel hier biologische sugar snaps zaden

Je kunt sugar snaps – net als rijspeulen, rijsdoperwten, kapucijners - al in januari binnen voorzaaien, om ze vervolgens eind februari of begin maart uit te planten. Uitplanten op 2 rijen langs een rek of gaas, liefst 150 cm, 5 cm in de rij, en houdt ongeveer 150 cm aan tussen de rekken of gaaswerken.

 

Heerlijke recepten

Sugar snaps zijn heerlijk in de wok, maar ook in deze gerechten geniet je volop van de heerlijke zoete smaak van sugar snaps: Noedels en Kipcurry.

 

Bestel onze sugar snaps zaden

Bestel nu onze biologische sugar snaps zaden en je ontvangt al binnen 1 tot 2 werkdagen jouw bestelling in huis. Bekijk hier ons aanbod. Mocht je vragen hebben over ons assortiment of over het telen van peper zaden, neem dan gerust contact met ons op.

 


 

Sugar Snaps telen: onze tips
Sugar Snaps telen: onze tips
9,4
Bekijk alle 8570 reviews