BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 11616 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Sugar snaps telen: onze tips

Sugar snaps behoren tot de peulvruchten en worden veel gebruikt in de Aziatische keuken. De bloemen die uiteindelijk de sugar snaps zullen vormen, hebben een mooie witte kleur en zijn eetbaar. In ons assortiment vind je de sugar snap 'Lusaka' en 'Nairobi'. We vertellen je op deze pagina graag wat de beste manier is om sugar snaps te telen.

> Bestel nu biologische sugar snaps zaden

Zaaien en planten

Je kunt sugar snaps – net als rijspeulen, rijsdoperwten, kapucijners - al in januari binnen voorzaaien, om ze vervolgens eind februari of begin maart uit te planten. Sugar snaps plant je uit op 2 rijen langs een rek of gaas, het liefst 150 cm en 5 cm in de rij. Houd ongeveer 150 cm aan tussen de rekken of gaaswerken.

Standplaats

Geef de sugar snaps zaden een zonnige plek in de moestuin. Sugar snaps kun je het beste verbouwen op een grondtype dat niet te lang nat blijft. Hierdoor kunnen de bladeren namelijk geel kleuren.

Verzorging

Sugar snaps zijn klimmers (zogenaamde rijspeulen) en het is dus de bedoeling bij het zaaien of uitplanten dat je ze ondersteunt met een rekwerk.

Oogsten en bewaren

De sugar snap wordt geteeld om in zijn geheel op te eten (de Fransen noemen sugar snaps en peultjes ‘Mange tout’). Je oogst de peul als deze ongeveer 1,5 cm dik en ongeveer 8 cm lang is. Dan zijn ze het lekkerst. Laat je ze te groot worden, dan worden ze taai. Na het oogsten kun je de sugar snaps ook invriezen. Blancheer de peultjes dan eerst circa 3 minuten in kokend water en laat ze snel afkoelen in koud water. Doe ze hierna in de vriezer.

Heerlijke recepten

Sugar snaps zijn heerlijk in de wok, maar ook in deze gerechten geniet je volop van de heerlijke zoete smaak van sugar snaps: noedels met sugar snaps en kipcurry.

Bestel onze sugar snaps zaden

Bestel nu onze biologische sugar snaps zaden en je ontvangt al binnen 1 tot 2 werkdagen jouw bestelling in huis. Bekijk hier ons aanbod. Mocht je vragen hebben over ons assortiment of over het telen van sugar snaps zaden, neem dan gerust contact met ons op.

Sugar Snaps telen: onze tips
Sugar Snaps telen: onze tips
Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 11616 reviews
Kiyoh