BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Suikermais 'Golden Bantam'

1940

Suikermais Golden Bantam
€ 2,69
Op voorraad
Levering 3-4 werkdagen
Selecteer een eenheid

Binnen enkele werkdagen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

100% biologische zaden

Productbeschrijving

Suikermais ‘Golden Bantam’ is een heerlijke zoete suikermais. Te zware bemesting resulteert in minder zoete maiskolven. Voor het beste resultaat is het belangrijk om de kolven op tijd te oogsten en direct te consumeren. Het oogsttijdstip kan herkend worden aan het indrogen van de pluimpjes bovenop de kolven.

Voorzaaien in een bak/tray in april, en binnen laten kiemen bij een temperatuur van 15-20 graden. Na kiemen in mei-juni buiten uitplanten op 75x20 cm als de temperatuur dit toelaat. Tijdens de groei ontstaan er zijscheuten, aan de onderkant aan de hoofdstengel. Breek deze af, zodat de plant al z’n energie in de hoofdstengel en de aren aan de hoofstengel stopt. 

Extra informatie
Teelt in vollegrond
jfmamjjasond
voorzaaien
uitplanten
oogsten
Overige specificaties
Inhoud kleinverpakking    :   15 gram (voor min. 5 m2)
Aantal zaden per gram    :   4,5 zaden
Plantafstand    :   75x20 cm
Planthoogte    :   150-200 cm
Standplaats    :   zon
Productdetail inleiding    :   De kolven van suikermais 'Golden Bantam' oogst men best niet te laat om ze dan ook direct te consumeren. Dan komt de heerlijk zoete smaak van dit ras het beste naar boven. Door een te zware bemesting smaken ze dan weer minder zoet. Eén zakje is voor circa 5m2, en de plantafstand bedraagt 75x20 cm.
9,4
Bekijk alle 9357 reviews